Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Fugaku: Ο ταχύτερος υπερυπολογιστής, όπλο κατά του κορωνοϊού
[Euro2day]: Fugaku: Ο ταχύτερος υπερυπολογιστής, όπλο κατά του κορωνοϊού

[Euro2day]: Fugaku: Ο ταχύτερος υπερυπολογιστής, όπλο κατά του κορωνοϊού

Είναι 2,8 φορές πιο γρήγορος, με 415.000 τρισ. υπολογισμούς το δευτερόλεπτο, από τον μέχρι πέρυσι πρώτο στον πλανήτη, τον αμερικανικό Summit της IBM. Τι μπορεί να προσφέρει στην εποχή της πανδημίας.

Η Ιαπωνία ανέπτυξε, τον ταχύτερο υπερυπολογιστή στον κόσμο τον οποίο πλέον χρησιμοποιεί για την έρευνα της εξάπλωσης και της θεραπείας του νέου κορωνοϊού. Ο λόγος για τον υπερυπολογιστή «Fugaku» ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση στη φετινή κατάταξη με τους πιο ισχυρούς υπολογιστές του πλανήτη.

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια ένας ιαπωνικός υπερυπολογιστής βρίσκεται στην πρώτη θέση των φετινών κατατάξεων ισχύος (Τop500), αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση δύο αμερικανικούς. Ο υπερυπολογιστής «Fugaku», που έχει πάρει το όνομά του από το δεύτερο όνομα του εμβληματικού ιαπωνικού βουνού του Φουτζιγιάμα, κατασκευάστηκε από την Fujitsu και το κυβερνητικό ινστιτούτο Riken. Ο Fugaku έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τον κορωνοϊό σε πειραματικό ωστόσο στάδιο.

O υπερυπολογιστής αυτός είχε καταλάβει ξανά την πρώτη θέση στη λίστα κατάταξης ισχύος υπολογιστών, το 2011. Τα κριτήρια της λίστας «Τop500» έχουν να κάνουν με την ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων και την απόδοση αυτών των υπερυπολογιστών που χρησιμοποιούνται κατά βάση σε προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.

Εννέα χρόνια μετά κερδίζει ξανά πρωτιά

Ο Fugaku έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει περισσότερους από 415.000 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!