Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Φτωχή» μένει η Περιφέρεια σε startups
[Euro2day]: «Φτωχή» μένει η Περιφέρεια σε startups

[Euro2day]: «Φτωχή» μένει η Περιφέρεια σε startups

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη συνωστίζεται η συντριπτική πλειονότητα των νεοφυών επιχειρήσεων στην χώρα μας. Το «προφίλ» του κλάδου και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Αυξημένο προϋπολογισμό αλλά και σημαντικά κίνητρα έχουν εξασφαλιστεί από την χώρα μας για την στήριξη και ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων, έναν κλάδο που «χαρτογραφήθηκε» φέτος για πρώτη φορά στην χώρα μας μέσων των “Elevate Greece” .

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει εξασφαλιστεί ένα πακέτο με περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης για τη στήριξη της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας. Έχουν συμπεριληφθεί παράλληλα και κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων βιομηχανικών και τεχνολογικών πάρκων και την ενίσχυση των υποδομών σε αυτά.

Στο ίδιο πλαίσιο 30 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (από τα οποία τα 15 εκατ. ευρώ είναι του υπουργείου ανάπτυξη και 15 εκατ. ευρώ του υπουργείου Παιδείας) έχουν εξασφαλιστεί για τη μεταφορά τεχνολογίας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που αφορά και στην ανάπτυξη των τεχνοβλαστών.

Στόχος όλων των παραπάνω δράσεων που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece” είναι η χώρα μας να στηρίξει την ανάπτυξη και την καινοτομία σε όλους τους τομείς δραστηριότητας.

To «προφίλ» των startups στην χώρα μας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το Elevate Greece για πρώτη φορά έχουν καταγραφεί οιτομείς δραστηριότητας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας:

  • Στην πρώτη θέση είναι οι βιοεπιστήμες με 14,1%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!