Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φρένο στο εμβόλιο της AstraZeneca από νοσοκομεία στο Βερολίνο
[Euro2day]: Φρένο στο εμβόλιο της AstraZeneca από νοσοκομεία στο Βερολίνο

[Euro2day]: Φρένο στο εμβόλιο της AstraZeneca από νοσοκομεία στο Βερολίνο

Η προληπτική κίνηση αφορά γυναίκες κάτω των 55 ετών και έρχεται διότι έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω εγκεφαλικές φλεβικές θρομβώσεις στη Γερμανία. «Πάγωσε» το εμβόλιο για όσους είναι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και ο Καναδάς.

Οι κρατικοί νοσοκομειακοί όμιλοι του Βερολίνου Charite και Vivantes έχουν σταματήσει να χορηγούν σε γυναίκες κάτω των 55 ετών το εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κινήσεις έρχονται μετά τις αναφορές για σπάνιες αλλά σοβαρές θρομβώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις θανάτου μετά τον εμβολιασμό, κυρίως σε νεαρές γυναίκες.

«Από την άποψη του Charite, αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, διότι εν τω μεταξύ έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω εγκεφαλικές φλεβικές θρομβώσεις σε γυναίκες στη Γερμανία», ανέφερε εκπρόσωπος σε ηλεκτρονική δήλωση.

Πρόσθεσε ότι η κίνηση είναι προληπτική ενώ αναμένουν τις τελικές αξιολογήσεις. Δεν έχουν εμφανιστεί επιπλοκές στα νοσοκομεία του ομίλου μετά από εμβολιασμούς με το AstraZeneca.

Εκπρόσωπος των κλινικών Vivantes είπε επίσης ότι η κίνηση για παύση του εμβολίου σε νεότερες γυναίκες είναι προληπτικό μέτρο.

«Πάγωσε» το εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 55 ετών ο Καναδάς

Ανέστειλε ο Καναδάς τη Δευτέρα τη χρήση του εμβολίου κατά κορωνοϊού των AstraZeneca και Πανεπιστημίου Οξφόρδης για ανθρώπους κάτω των 55 ετών, λόγω ανησυχιών ότι ενδέχεται σπάνια να συνδέεται με θρομβώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!