Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «France Relaunch»: €100 δισ. στη γαλλική οικονομία ρίχνει ο Μακρόν
[Euro2day]: «France Relaunch»: €100 δισ. στη γαλλική οικονομία ρίχνει ο Μακρόν

[Euro2day]: «France Relaunch»: €100 δισ. στη γαλλική οικονομία ρίχνει ο Μακρόν

Ο Γάλλος Πρόεδρος παρουσίασε το σχέδιο τόνωσης που αναμένει ότι θα μεταμορφώσει την οικονομία. Καθώς οι προεδρικές εκλογές είναι τον Απρίλιο του 2022, δεν φαίνεται να έχει χρόνο και άλλη ευκαιρία για αλλαγές, πριν έρθει αντιμέτωπος με τους ψηφοφόρους.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε το πολυαναμενόμενο σχέδιο τόνωσης των 100 δισ. ευρώ (118 δισ. δολαρίων), το οποίο ο Γάλλος Πρόεδρος αναμένει ότι θα μεταμορφώσει την οικονομία, αλλά και θα ενισχύσει την πολιτική του καριέρα, δύο χρόνια πριν τις εκλογές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το σχέδιο που ονομάζεται «France Relaunch», περιλαμβάνει επιδοτήσεις μισθών, φορολογικές περικοπές για επιχειρήσεις και χρηματοδότηση περιβαλλοντικών έργων. Στόχος του είναι να απομακρυνθεί από τις επείγουσες δαπάνες της κρίσης Covid και να περάσει στη διαχείριση μακροπρόθεσμων προβλημάτων αδύναμων επενδύσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Η δημοσιονομική επανεκκίνηση – μεγάλο μέρος της οποίας ανακοινώθηκε το καλοκαίρι – θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα χωριστεί σε περίπου ίσα μέρη μεταξύ ανταγωνιστικότητας, θέσεων εργασίας, κοινωνικών πολιτικών και χρηματοδότησης της μετάβασης σε μία πιο πράσινη οικονομία.

Είναι μια πολιτική κίνηση μεγάλου ρίσκου για τον Μακρόν. Η γαλλική οικονομία έχει δεχθεί ένα από τα χειρότερα χτυπήματα στην Ευρώπη λόγω των lockdown και η αρχική ανάκαμψη φαίνεται σταδιακά να μειώνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!