Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φόβοι για έκρηξη ανεργίας το φθινόπωρο
[Euro2day]: Φόβοι για έκρηξη ανεργίας το φθινόπωρο

[Euro2day]: Φόβοι για έκρηξη ανεργίας το φθινόπωρο

Σενάρια τρόμου για αύξηση των απολύσεων όταν λήξουν τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων. Τι φοβούνται κυβέρνηση, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Ποια είναι τα επίπεδα προστασίας των εργαζόμενων από τις απολύσεις.

Μπροστά σε ένα νέο κύμα έκρηξης της ανεργίας αναμένεται να βρεθεί η εγχώρια αγορά εργασίας, αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων πρόνοιας που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων και την προστασία της απασχόλησης.

Το μέγεθος της ύφεσης, η δραματική πτώση της κατανάλωσης και η πρωτοφανής κρίση στον τουρισμό συνηγορούν για ένα πολύ δύσκολο Φθινόπωρο και η κυβέρνηση ωθείται στην επαναθεσμοθέτηση παλαιών μέτρων και τη λήψη νέων, προκειμένου να στηρίξει την αγορά, για όσο αυτά διαρκούν. Όμως, τόσο οι επιχειρηματίες όσο και στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν καλά, πως με επιδόματα δεν λύνεται το πρόβλημα και ότι αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων αυτών, θα υπάρξει αύξηση των απολύσεων.

Η πρωτοφανής αύξηση της ανεργίας μέσα σε λίγους μήνες, όσο πρωτοφανής είναι άλλωστε και η κατάσταση που βιώνει η χώρα εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, με τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Ιούνιο και την αύξησή της κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από τον Μάρτιο , κάθε άλλα παρά εφησυχασμό μπορεί να προκαλεί.

Από τον Μάρτιο που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα Covid 19, ελήφθησαν από την κυβέρνηση τα πρώτα μέτρα και οδηγηθήκαμε στο lockdown έως και τον Ιούνιο, μήνα που τυπικά ξεκίνησε το άνοιγμα των ξενοδοχείων και η ιδιότυπη τουριστική περίοδος, χάθηκαν 183.000 θέσεις εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!