Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φουντώνει το ενδιαφέρον για εταιρικά ομόλογα και ΑΜΚ
[Euro2day]: Φουντώνει το ενδιαφέρον για εταιρικά ομόλογα και ΑΜΚ

[Euro2day]: Φουντώνει το ενδιαφέρον για εταιρικά ομόλογα και ΑΜΚ

Ποιες εταιρείες προετοιμάζουν την έκδοση χρέους προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια. Παράγοντες κλειδί το χαμηλό κόστος χρήματος σε βάθος χρόνου αλλά και τα μηδενικά τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων.

Αναζοπυρώνεται το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων προκειμένου να προχωρήσουν σε εκδόσεις εταιρικών ομολόγων μέσω του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ή/και να προβούν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

«Ζούμε σε ένα περιβάλλον πολύ υψηλής ρευστότητας και οι επιχειρήσεις έχουν κάθε λόγο να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία, άλλοτε προχωρώντας σε αυξήσεις κεφαλαίου σε υψηλότερες τιμές έναντι του παρελθόντος και άλλοτε δανειζόμενες μακροπρόθεσμα με χαμηλά επιτόκια. Δεν είναι μικρό πράγμα να δανειστείς για πέντε ή επτά χρόνια με κλειδωμένο επιτόκιο 2% ή 3%, χωρίς να έχεις το ρίσκο μιας μελλοντικής μεγάλης ανόδου στο κόστος του χρήματος. Από την άλλη πλευρά, οι αποταμιευτές μέσω των εταιρικών ομολόγων βρίσκουν διέξοδο σε αποδόσεις που είναι πολύ καλύτερες από αυτές των τραπεζικών επιτοκίων, αναλαμβάνοντας φυσικά και το σχετικό -περιορισμένο σε γενικές γραμμές- ρίσκο. Ένας επενδυτής που τοποθετεί σήμερα 200.000 χιλιάδες ευρώ σε ένα εταιρικό ομόλογο μπορεί να εισπράττει τόκους 4.000 ευρώ ετησίως, όταν το αντίστοιχο έσοδο από τις προθεσμιακές τραπεζικές καταθέσεις είναι μικρότερο των 200 ευρώ».

Αυτά δηλώνει στο Euro2day.gr γνωστός παράγοντας της αγοράς, προσθέτοντας ότι μέσω των εταιρικών ομολόγων οι επιχειρήσεις ανοίγουν ένα επιπλέον κανάλι χρηματοδότησης που μπορεί να το χρησιμοποιήσουν συμπληρωματικά και στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!