Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φοροαπαλλαγές-μειώσεις εισφορών για 16 μήνες στο πακέτο ΔΕΘ
[Euro2day]: Φοροαπαλλαγές-μειώσεις εισφορών για 16 μήνες στο πακέτο ΔΕΘ

[Euro2day]: Φοροαπαλλαγές-μειώσεις εισφορών για 16 μήνες στο πακέτο ΔΕΘ

Τα σχέδια για εισφορά αλληλεγγύης και ασφαλιστικές εισφορές. Οι σχεδιασμοί του οικονομικού επιτελείου και οι περιορισμοί που προκαλεί η πανδημία. Η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ.

Μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα εφαρμογής αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη.

Τον πήχη των προσδοκιών έχουν κρατήσει χαμηλά τις τελευταίες εβδομάδες τόσο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο αναπληρωτής Θεόδωρος Σκυλακάκης ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο επικεντρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στην αναζήτηση «έξυπνων» μέτρων στήριξης των εισοδημάτων και της απασχόλησης, χωρίς να φουσκώνουν περαιτέρω, σε μόνιμη βάση τα ελλείμματα.

Φέτος, η πανδημία επέβαλε στην ευρωζώνη συνθήκες απόλυτης δημοσιονομικής ελευθερίας. Παρότι στους κόλπους του οικονομικού επιτελείου επικρατεί η πεποίθηση πως σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει ολική επαναφορά σε στόχους και κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας σε καμία χώρα της ευρωζώνης το 2021 και η δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει επεκτατική, περιθώρια «να ξεφύγουμε» όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, δεν υπάρχουν. Ενδεικτικές των σχεδιασμών του οικονομικού επιτελείου είναι οι δηλώσεις του Θ. Σκυλακάκη (στον Σκάι), όταν ρωτήθηκε για τα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε βρει το δημοσιονομικό χώρο για όλες τις εξαγγελίες» είπε ο υπουργός για να προσθέσει πως «οι όποιες ανακοινώσεις, αφορούν το 2020 και το 2021». Ο ίδιος εξήγησε πως δεν μπορεί να γίνει μακροχρόνιος προγραμματισμός, όσο δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης της πανδημίας και δεν έχουν μετρηθεί τα «απόνερα». Ο δρόμος για φορολογικές ελαφρύνσεις και μείωση ασφαλιστικών εισφορών αναμένεται να ανοίξει από τη Θεσσαλονίκη, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των παρεμβάσεων, αναφέρουν οι – μετρημένες- πληροφορίες θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!