Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φον ντερ Λάιεν: Στηρίζουμε το ευρωπαϊκό μονοπάτι των Δυτικών Βαλκανίων
[Euro2day]: Φον ντερ Λάιεν: Στηρίζουμε το ευρωπαϊκό μονοπάτι των Δυτικών Βαλκανίων

[Euro2day]: Φον ντερ Λάιεν: Στηρίζουμε το ευρωπαϊκό μονοπάτι των Δυτικών Βαλκανίων

Η Κομισιόν επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να συνεργαστεί και να στηρίξει την ανάκαμψη των Δυτικών Βαλκανίων μετά την πανδημία, μέσω ενός Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου που θα εστιάσει σε πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις μετάβασης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επιταχύνουμε την ατζέντα της Διεύρυνσης σε ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Σύνοδο Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια που πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά στο πλαίσιο της λεγόμενης «Διαδικασίας του Βερολίνου».

Τη Διάσκεψη Κορυφής φιλοξένησε η Γερμανίδα Καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ, συγκεντρώνοντας για όγδοη φορά τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων από τα Δυτικά Βαλκάνια και τους ομολόγους τους από εννέα κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, καθώς και εκπροσώπους υψηλού επιπέδου της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη Διάσκεψη Κορυφής, η Επιτροπή επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να συνεργαστεί και να στηρίξει την ανάκαμψη των Δυτικών Βαλκανίων μετά την πανδημία, μέσω ενός Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου που θα εστιάσει σε πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις μετάβασης, σε συνδέσμους έξυπνης κινητικότητας, στη βιώσιμη ενέργεια, σε ψηφιακές υποδομές και στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και ανθρωπίνου κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης της νεολαίας.

Η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ στηρίζει το έργο των εταίρων της στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και «να προχωρήσουν στο ευρωπαϊκό τους μονοπάτι». Τόνισε, επίσης, ότι η Διαδικασία του Βερολίνου έχει χρησιμεύσει ως εκκολαπτήριο για πολλές πρωτοβουλίες που έχουν πλέον γίνει αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής της ΕΕ έναντι της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!