Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: φον ντερ Λάιεν: Μονόδρομος ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο
[Euro2day]: φον ντερ Λάιεν: Μονόδρομος ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο

[Euro2day]: φον ντερ Λάιεν: Μονόδρομος ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο

Υπάρχει πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο για προστατευτούν και να υπερασπιστούν τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα, υποστηρίζει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μίλησε στην ΕΡΤ για την προοπτική διαλόγου με την Τουρκία αλλά και το προσφυγικό – μεταναστευτικό:

Πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τις πρόσφατες εξελίξεις, πιστεύετε ότι η ΕΕ είναι κοντά στο να επιβάλει μέτρα κατά της Τουρκίας κι επίσης πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρξει ένας αυτοποιημένος μηχανισμός έτσι ώστε να ενεργοποιείται ανάλογα με την ον-off συμπεριφορά της Τουρκίας και τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου;

Ένα πράγμα είναι πολύ ξεκάθαρο, ότι υπάρχει πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο για προστατευτούν και να υπερασπιστούν τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα. Κι εδώ η ΕΕ είναι ενωμένη. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση που διαφαίνεται ότι ξεκινά διάλογος κάτι που είναι σημαντικό. Γιατί εάν είναι να λυθούν τα προβλήματα είναι σημαντικό να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρούμε μία λύση, είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε μία σταθερή κατάσταση, κάτι που είναι προς το κοινό συμφέρον μας και η Κύπρος και η Ελλάδα το ξερουν καλά.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, σήμερα είπατε ότι χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο όπως η Ελλάδα μπορούν να βασιστούν στην ΕΕ. Πρακτικά αυτό που αποτυπώνεται στο Σύμφωνο που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα;

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε στο τραπέζι ένα Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που καλεί για αλληλεγγύη σε όλη την ΕΕ στο ζήτημα του μεταναστευτικού και τη διαχείριση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!