Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φον ντερ Λάιεν για Τουρκία: Πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες
[Euro2day]: Φον ντερ Λάιεν για Τουρκία: Πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες

[Euro2day]: Φον ντερ Λάιεν για Τουρκία: Πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες

«Τίποτα δεν δικαιολογεί την προσπάθεια εκφοβισμού των γειτόνων. Η Κύπρος και η Ελλάδα πάντοτε μπορούν να υπολογίζουν σε πλήρη αλληλεγγύη», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόν. Χαρακτήρισε θετικό βήμα την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων.

Θετικό βήμα χαρακτήρισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο, κατά την ομιλία της για την “Κατάσταση της Ένωσης” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τόνισε, ωστόσο, ότι «πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες».

«Η Τουρκία είναι κοντά μας στο χάρτη. Η απόστασή μας μεγαλώνει. Φιλοξενεί εκατομμύρια προσφύγων και εμείς δίνουμε σημαντικά ποσά για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια, αλλά τίποτα από όλα αυτά δε δικαιολογεί την προσπάθεια εκφοβισμού των γειτόνων και τα κράτη-μέλη της ΕΕ, η Κύπρος και η Ελλάδα πάντοτε μπορούν να υπολογίζουν σε πλήρη αλληλεγγύη», υπογράμμισε.

Νέο περιβαλλοντικό στόχο για το 2030 θα προτείνει η Κομισιόν

Στόχο για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% μέχρι το 2030, πρέπει να θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ετήσια ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο τρέχον στόχος της ΕΕ είναι για μείωση κατά 40%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει αναθεωρημένο στόχο σε τροπολογία στη νομοθεσία για το κλίμα, ένα νομοσχέδιο που χρειάζεται έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!