Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Focus: Ο «πασάς» Ερντογάν και η αδύναμη ΕΕ
[Euro2day]: Focus: Ο «πασάς» Ερντογάν και η αδύναμη ΕΕ

[Euro2day]: Focus: Ο «πασάς» Ερντογάν και η αδύναμη ΕΕ

Η αδυναμία της ΕΕ στην εξωτερική πολιτική είναι χρόνια και συστημική, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό. Η λύση «διπλής κατεύθυνσης» στη Σύνοδο Κορυφής.

Το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής και τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία σχολιάζει το Focus Online, παρατηρώντας: «Έχοντας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από τη μια συμφώνησαν το βράδυ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες να απειλήσουν την Τουρκία με κυρώσεις κουνώντας το δάχτυλο κι από την άλλη της έτειναν το χέρι με το δέλεαρ περισσότερης συνεργασίας.

Όμως μια τέτοια διφορούμενη χειρονομία δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να δελεάσει τον Ερντογάν (…) Η στάση του Ερντογάν, ο οποίος θυμίζει πασά, προκαλεί στην ΕΕ έντονο εκνευρισμό».

Όπως παρατηρεί η ανάλυση ο λόγος είναι ξεκάθαρος: «Ο Ερντογάν κρατά το κλειδί του ευρωπαϊκού προβλήματος διαχείρισης του προσφυγικού και μπορεί να συνεχίσει να εκβιάζει την ΕΕ ότι θα ανοίξει της πύλες προς την ΕΕ σε εκατομμύρια πρόσφυγες. Ταυτόχρονα προκαλεί στο έπακρο Ελλάδα και Κύπρο. Η Σύνοδος έπρεπε να απαντήσει στις ανησυχίες τους χωρίς να κλείσει εντελώς την πόρτα στην Τουρκία (…) Στη γλώσσα της διπλωματίας αυτό καλείται λύση ‘διπλής κατεύθυνσης’»

Στη συνέχεια η ανάλυση ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της ΕΕ και σημειώνει: «Η αδυναμία της ΕΕ στην εξωτερική πολιτική είναι χρόνια και συστημική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!