Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φοιτητές της Οξφόρδης κατέβασαν το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ
[Euro2day]: Φοιτητές της Οξφόρδης κατέβασαν το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ

[Euro2day]: Φοιτητές της Οξφόρδης κατέβασαν το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ

Στο προσκήνιο ξανά η συζήτηση για τον ρατσισμό και το αποικιοκρατικό παρελθόν της Βρετανίας, η οποία είχε ξεκινήσει με τις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter. “Υπάρχουν καλύτερα μέρη για το πορτρέτο”, είπαν. Never Mind the Bollocks…

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία προκάλεσαν αντιδράσεις αφού κατέβασαν πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ από μια κοινόχρηστη αίθουσα, επικαλούμενοι το αποικιοκρατικό παρελθόν της Βρετανίας, με το υπουργείο Παιδείας να καταγγέλλει μια «παράλογη» ενέργεια.

Μέλη της επιτροπής Middle Common Room (MCR) του Magdalen College, μια ένωση τριτοετών φοιτητών, ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του πορτρέτου αυτού διότι «για πολλούς φοιτητές οι εκφράσεις της μοναρχίας και της βρετανικής μοναρχίας εκπροσωπούν την πρόσφατη αποικιοκρατική ιστορία», ανέφεραν σήμερα οι Times.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον χαρακτήρισε «παράλογη» την απόφαση των φοιτητών.

Η κίνηση αυτή φέρνει και πάλι στο προσκήνιο στη Βρετανία τη συζήτηση για τον ρατσισμό και το αποικιοκρατικόπαρελθόν της χώρας, η οποία είχε ξεκινήσει με τις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter.

Η Ελισάβετ Β’, που του χρόνου θα γιορτάσει 70 χρόνια βασιλείας, είναι «η επικεφαλής του κράτους και συμβολίζει το καλύτερο του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη διάρκεια της μακράς βασιλείας της εργάστηκε ακούραστα για την προώθηση των βρετανικών αξιών της ανεκτικότητας, του ανοίγματος και του σεβασμού», τόνισε ο Γουίλιαμσον σε ανάρτησή του στο Twitter χθες Τρίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!