Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Fitch: Στην κορυφή των κατασκευών στη Μ. Ανατολή έως το 2029 η Αίγυπτος
[Euro2day]: Fitch: Στην κορυφή των κατασκευών στη Μ. Ανατολή έως το 2029 η Αίγυπτος

[Euro2day]: Fitch: Στην κορυφή των κατασκευών στη Μ. Ανατολή έως το 2029 η Αίγυπτος

O οίκος τονίζει ότι η Αίγυπτος θα είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική αγορά όλης της περιοχής της Μέσης Ανατολής μέχρι το 2029, ξεπερνώντας σύμφωνα με τις προβλέψεις της ακόμη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που τώρα βρίσκονται στην πρώτη θέση του πίνακα.

«Πρωταθλήτρια» στον κατασκευαστικό τομέα αναμένεται να αναδειχτεί η Αίγυπτος κατά τη δεκαετία που διανύουμε μέχρι το 2029, σύμφωνα με τον Οίκο Fitch Ratings.

Σε πρόσφατη μελέτη του, ο οίκος τονίζει ότι η Αίγυπτος θα είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική αγορά όλης της περιοχής της Μέσης Ανατολής μέχρι το 2029, ξεπερνώντας σύμφωνα με τις προβλέψεις της ακόμη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που τώρα βρίσκονται στην πρώτη θέση του πίνακα.

Η έκθεση της «Fitch Ratings», η οποία έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία της ώστε να λάβει υπόψη τις επιπτώσεις από την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, τονίζει ότι η αύξηση στις κατασκευές στην Αίγυπτο θα φτάσει φέτος παρά τις τωρινές συνθήκες το 7,5%, ποσοστό χαμηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη ανάπτυξης της Fitch που προέβλεπε 9,7%.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η Αίγυπτος έχει τη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και την τέταρτη θέση προς το παρόν στην ανάπτυξη του κατασκευαστικού τομέα, με προοπτικές να φτάσει στην κορυφή μέχρι το 2029, καθώς σήμερα ο όγκος της αιγυπτιακής κατασκευαστικής βιομηχανίας ανέρχεται περίπου στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, με το ποσό αυτό να αναμένεται να ανέλθει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια στα 89 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν αυτό συμβεί, η Χώρα του Νείλου θα αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του κατασκευαστικού κλάδου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!