Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Φέσι» 1 δισ. στον ΕΦΚΑ το πρώτο τρίμηνο!
[Euro2day]: «Φέσι» 1 δισ. στον ΕΦΚΑ το πρώτο τρίμηνο!

[Euro2day]: «Φέσι» 1 δισ. στον ΕΦΚΑ το πρώτο τρίμηνο!

Μεγάλη αύξηση στα ληξιπρόθεσμα χρέη, φόβοι για μεγαλύτερες απώλειες από το φθινόπωρο. Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΚΕΑΟ. Μείωση και των εσόδων από ρυθμίσεις και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Ποια χρέη δημιουργήθηκαν από το 2010 και μετά.

Δραματική αύξηση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, τα χρέη αυξήθηκαν κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, με τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού να αφήνουν βαρύ το αποτύπωμά τους στην ελληνική οικονομία, από το πρώτο κιόλας 15ήμερο εμφάνισής της στη χώρα μας. Έτσι, όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία, το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος 2020, τα ληξιπρόθεσμα και ανείσπρακτα χρέη αυξήθηκαν κατά 932 εκατ. ευρώ και ξεπέρασαν έτσι τα 36 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, κι ενώ το αμέσως προηγούμενο τελευταίο τρίμηνο του 2019 τα χρέη είχαν μειωθεί, το εξεταζόμενο διάστημα η αύξηση των χρεών προς τον ΕΦΚΑ κατά 931,94 εκατ. ευρώ, προήλθε από τη νέα ένταξη οφειλών ύψους 95,63 εκατ. ευρώ στο σύστημα, οι οποίες μέχρι πρότινος βρίσκονταν στα Ταμεία, αλλά δεν είχαν περάσει στο ΚΕΑΟ, και κυρίως από νέες οφειλές παλαιών οφειλετών, μαζί με τα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις των παλαιών, συνολικού ύψους 836,4 εκατ. ευρώ. Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως παλαιοί οφειλέτες, τα χρέη των οποίων είχαν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ, σταμάτησαν να πληρώνουν όχι μόνο τις δόσεις, αλλά και τις τρέχουσες εισφορές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!