Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Fed κάνει λάθος και πρέπει τώρα να αυξήσει τα επιτόκια
[Euro2day]: Η Fed κάνει λάθος και πρέπει τώρα να αυξήσει τα επιτόκια

[Euro2day]: Η Fed κάνει λάθος και πρέπει τώρα να αυξήσει τα επιτόκια

Η προσέγγιση δυο σταδίων που έχει επιλέξει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν ταιριάζει σε περιόδους πληθωριστικού σοκ, υποστηρίζει ο Στίβεν Ρόουτς. Η λάθος πρόβλεψη και η ανάγκη για γρήγορη λήψη μέτρων.

H συζήτηση στις ΗΠΑ για την παροδικότητα του πληθωρισμού έχει κριθεί, υποστηρίζει ο Στίβεν Ρόουτς. Όπως τονίζει ο καθηγητής οικονομικών στο Yale, η άνοδος των τιμών στις ΗΠΑ έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που ανέμενε η Fed και οι μονίμως αισιόδοξες αγορές συνεχίζουν ακάθεκτες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Θεωρούν, όπως σημειώνει, ότι η Fed έχει τη σοφία και τα όπλα για να κρατήσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έπεσε έξω στις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό επειδή οι αξιωματούχοι της ανησυχούν εδώ και δύο δεκαετίες για τον κίνδυνο να περάσει η αμερικανική οικονομία μια «χαμένη δεκαετία» σαν αυτή της Ιαπωνίας, με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αποπληθωρισμό.

Όπως τονίζει ο κ. Ρόουτς, τούτο θα ήταν κατανοητό αν η οικονομία βρισκόταν αντιμέτωπη με μια κρίση τη στιγμή που ο πληθωρισμός βρισκόταν ήδη σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Αλλά έχοντας εμμονικά το βλέμμα στραμμένο στον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, η Fed αγνόησε τη δυνατότητα να υπάρξει μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδος του πληθωρισμού, σημειώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!