Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Fed έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια αν επιμείνει ο υψηλός πληθωρισμός
[Euro2day]: Η Fed έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια αν επιμείνει ο υψηλός πληθωρισμός

[Euro2day]: Η Fed έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια αν επιμείνει ο υψηλός πληθωρισμός

Στο τραπέζι η αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι της Fed εξέφρασαν ανησυχίες στη συνεδρίαση του προηγούμενου μήνα για τον πληθωρισμό και τόνισαν ότι είναι πρόθυμοι να αυξήσουν τα επιτόκια αν οι τιμές συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα.

«Αρκετοί συμμετέχοντες επισήμαναν ότι η Επιτροπή πρέπει να είναι προετοιμασμένη να προσαρμόσει τον ρυθμό αγοράς στοιχείων ενεργητικού και να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από ότι ανέμεναν ως τώρα οι συμμετέχοντες αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να κινείται υψηλότερα από τα επίπεδα που είναι συμβατά με τον στόχο της Επιτροπής» επισημαίνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης του Οκτωβρίου που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι θα υιοθετήσουν υπομονετική στάση όσον αφορά τα εισερχόμενα στοιχεία, τα οποία έχουν δείξει ότι ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε υψηλό 30 ετών. Υπογράμμισαν, ωστόσο, ότι δεν θα διστάσουν να «αναλάβουν τις απαιτούμενες ενέργειες για να αντιμετωπίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις που θέτουν ρίσκα στους στόχους της μακροπρόθεσμης σταθερότητας των τιμών και της πλήρους απασχόλησης».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!