Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: FDA: Με σπάνια διαταραχή συνδέεται το εμβόλιο της J&J
[Euro2day]: FDA: Με σπάνια διαταραχή συνδέεται το εμβόλιο της J&J

[Euro2day]: FDA: Με σπάνια διαταραχή συνδέεται το εμβόλιο της J&J

Με νέα παρενέργεια συνδέει η αμερικανική ρυθμιστική αρχή το εμβόλιο. Η σπάνια νευρολογική διαταραχή και τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε προειδοποίηση ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της covid 19 συνδέεται με περίπου 100 περιπτώσεις του συνδρόμου Guillain-Barre (GBS), μιας σπάνιας νευρολογικής διαταραχής, σύμφωνα με δημοσιεύματα στους Washington Post και New York Times.

Με ανακοίνωσή της η FDA αναφέρει ότι “ενώ τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν σύνδεση μεταξύ του εμβολίου Janssen (της J&J) και αυξημένου ρίσκου για GBS, δεν είναι επαρκή για να υιοθετηθεί αιτιώδης σχέση”. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα οφέλη του εμβολίου συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων.

Το εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε περίπου 12,8 εκατ. πολίτες στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους NYT, οι περιπτώσεις που εμφανίστηκε το σύνδρομο Guillain-Barre μεταξύ όσων είχαν εμβολιαστεί με J&J ήταν περίπου τρεις με πέντε φορές περισσότερο, από ότι αναμένεται στο γενικό πληθυσμό.

“Είμαστε σε συζητήσεις με την αμερικανική FDA και άλλες ρυθμιστικές αρχές, για τις σπάνιες περιπτώσεις εμφάνισης του συνδρόμου Guillain-Barre μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Janssen κατά της Covid 19.”, αναφέρει η Johnson & Johnson σε ανακοίνωσή της. “Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρή και ο αριθμός των περιπτώσεων που ανακοινώθηκαν υπερβαίνει το σύνηθες κατά ένα μικρό ποσοστό“, τονίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!