Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Facebook: Στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ έγινε στόχος Ιρανών χάκερ
[Euro2day]: Facebook: Στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ έγινε στόχος Ιρανών χάκερ

[Euro2day]: Facebook: Στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ έγινε στόχος Ιρανών χάκερ

Σύμφωνα με το Facebook, οι χάκερ στοχοθετούσαν κυρίως ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και ορισμένους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε περίπου 200 λογαριασμούς που τους διαχειριζόταν μια ομάδα χάκερ στο Ιράν, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης κυβερνοκατασκοπείας με στόχους Αμερικανούς στρατιωτικούς και άτομα που εργάζονται στην αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία.

Ο κολοσσός του διαδικτύου ανέφερε ότι η ομάδα, την οποία οι ειδικοί στην ασφάλεια αποκαλούν «Tortoiseshell», χρησιμοποιούσε ψεύτικους χαρακτήρες για να συνδέεται με τους στόχους της, να εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη τους –κάποιες φορές σε διάστημα πολλών μηνών– και στη συνέχεια να τους οδηγεί σε άλλους ιστοτόπους, όπου τους εξαπατούσε να κλικάρουν κακόβουλους υπερσυνδέσμους. Με τον τρόπο αυτόν μόλυναν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους με κακόβουλο, κατασκοπευτικό λογισμικό.

«Αυτή η δραστηριότητα είχε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας καλά πληροφορημένης και επίμονης επιχείρησης. Βασιζόταν σε σχετικά ισχυρά μέτρα ασφαλείας για να αποκρύψει ποιος βρισκόταν από πίσω» ανέφερε η ερευνητική ομάδα του Facebook σε μια ανάρτηση στο μπλογκ της.

Οι χάκερ έφτιαχναν φανταστικά προφίλ σε διάφορους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, για να εμφανίζονται πιο αξιόπιστοι. Συχνά ανέφεραν ότι είναι εργαζόμενοι ή αρμόδιοι για την πρόσληψη προσωπικού σε αεροδιαστημικές ή αμυντικές βιομηχανίες. Το LinkedIn της Microsoft ανέφερε ότι κατέβασε ορισμένους λογαριασμούς ενώ το Twitter επί του παρόντος «ερευνά» τις πληροφορίες που περιέχονται στην αναφορά του Facebook.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!