Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Fabio Panetta (ΕΚΤ): Μεγάλη ευκαιρία για Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης
[Euro2day]: Fabio Panetta (ΕΚΤ): Μεγάλη ευκαιρία για Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης

[Euro2day]: Fabio Panetta (ΕΚΤ): Μεγάλη ευκαιρία για Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ένταξη των ομολόγων στο QE μείωσε το κόστος δανεισμού του Δημοσίου. Ζητά να βελτιωθεί το πλαίσιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την μείωση των υποθέσεων αφερεγγυότητας που εκκρεμούν στα δικαστήρια και την εκκαθάριση των κρατικών εγγυήσεων για τραπεζικά δάνεια οι οποίες έχουν καταπέσει.

Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε σε μια πολύ σοβαρή πρόκληση, δεν έχει όμως ακόμη διαφύγει τον κίνδυνο, τόνισε σε συνέδριο του Economist o Fabio Panetta, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ. Ξεκαθάρισε δε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ είναι έτοιμο να προσαρμόσει όλες τις πολιτικές του, ανάλογα με τα εισερχόμενα δεδομένα, ούτως ώστε να επαναφέρει τον πληθωρισμό σε επίπεδα συμβατά με τον μεσοπρόθεσμο στόχο του.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα σημείωσε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης (Next Generation EU) προσφέρει στην Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία. Σε συνδυασμό με σθεναρές εθνικές πολιτικές, μπορεί να θέσει τα θεμέλια για μια ελληνική οικονομία που θα ευημερεί και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας.

«Ηταν επιτακτική η ανάγκη να προστατεύσουμε την οικονομία από τον κίνδυνο χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης. Γι’ αυτό, χαλαρώσαμε τους όρους υπό τους οποίους παρέχουμε ρευστότητα στις τράπεζες και ενισχύσαμε τα κίνητρα για επέκταση των τραπεζικών δανείων προς την πραγματική οικονομία. Χαλαρώσαμε επίσης τους κανόνες για τις εξασφαλίσεις – το σημαντικό για την Ελλάδα είναι ότι καταργήσαμε προσωρινά τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά την αποδοχή ελληνικών κρατικών χρεογράφων ως εξασφάλισης για πράξεις κεντρικής τράπεζας», τόνισε στην ομιλία του αναλύοντας τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!