Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εξτρα παροχές στο πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
[Euro2day]: Εξτρα παροχές στο πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

[Euro2day]: Εξτρα παροχές στο πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Υψηλότερα, στο 5%, ετοιμάζεται να αναθεωρήσει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ η Τράπεζα της Ελλάδος. Ανοικτή και νέα βελτίωση της εκτίμησης, όταν υπάρξει «ορατότητα» για το τρίτο τρίμηνο. Διευρύνεται το καλάθι της ΔΕΘ. Παρακολουθούν οι αγορές.

Αναθεώρηση των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε δύο δόσεις προετοιμάζουν Τράπεζα της Ελλάδος και Ευρωπαϊκοί θεσμοί, με τον Πρωθυπουργό να δίνει στη ΔΕΘ μια πρόγευση των νέων δεδομένων μετά το 16,2% του β’ τριμήνου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Τράπεζα της Ελλάδος μετά τη δημοσίευση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ θέτει σε πρώτη φάση τον πήχη της ανάπτυξης για φέτος στο 5% έναντι 4,2% της προηγούμενης πρόβλεψης. Η αναθεώρηση αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα, μέχρι να υπάρξουν ασφαλή στοιχεία για την πορεία της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο.

Η ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις της για το τρίτο τρίμηνο στις 6 Δεκεμβρίου, αλλά η δεύτερη αναθεώρηση αναμένεται από την ΤτΕ νωρίτερα, όπως άλλωστε και από το υπουργείο Οικονομικών. Τον επόμενο μήνα άλλωστε αναμένονται οι νεότερες εκτιμήσεις και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με ορισμένους αναλυτές πέριξ των Βρυξελλών να θεωρούν πιθανή ακόμα και την υπέρβαση του 6%, χωρίς να αποκλείεται και προσέγγιση του 7%, αν δεν υπάρξουν ανατροπές στο μέτωπο της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!