Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Έξαλλη η Ρώμη για τους περιορισμούς στα ταξίδια Ιταλών
[Euro2day]: Έξαλλη η Ρώμη για τους περιορισμούς στα ταξίδια Ιταλών

[Euro2day]: Έξαλλη η Ρώμη για τους περιορισμούς στα ταξίδια Ιταλών

Η απόφαση Αυστρίας και Ελλάδας να επιβάλουν περιορισμούς στα ταξίδια προκαλεί την οργή της ιταλικής κυβέρνησης. Ζητά ίση αντιμετώπιση κατά τη διαδικασία ανοίγματος των ευρωπαϊκών συνόρων.

O Ιταλός πρωθυπουργός Τζ. Κόντε επιτέθηκε στους γείτονες της χώρας του για την διατήρηση περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών του παρότι τα σύνορα άρχισαν να ανοίγουν μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Η Αυστρία ανακοίνωσε χθες ότι θα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς με όλες τις γειτονικές χώρες πλην της Ιταλίας, καθώς τα κρούσματα στον Βορρά παραμένουν υψηλά. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, δεν θα επιτρέψει ακόμα την είσοδο Ιταλών καθώς υπάρχουν αεροδρόμια αναχώρησης τα οποία θεωρούνται «επικίνδυνα».

Οι γειτονικές χώρες «δεν έχουν λόγο» να κάνουν διακρίσεις στους ταξιδιώτες από την Ιταλία, είπε ο Κόντε σε συνέντευξη τύπου. Αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Λ. Ντι Μάιο συμπλήρωσε πως περιμένει «αμοιβαιότητα» στο άνοιγμα των συνόρων και ότι εργάζεται για να πείσει τις γειτονικές χώρες.

Η Αυστρία υποστηρίζει ότι ίσως επιτρέψει το άνοιγμα των συνόρων με την Ιταλία από τις 15 Ιουνίου αλλά μόνο για Ιταλούς από περιοχές που χτυπήθηκαν λιγότερο από τον κορωνοϊό, όπως προκύπτει από συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!