Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εξαγωγές: Ποια προϊόντα «τρέχουν» στο οκτάμηνο
[Euro2day]: Εξαγωγές: Ποια προϊόντα «τρέχουν» στο οκτάμηνο

[Euro2day]: Εξαγωγές: Ποια προϊόντα «τρέχουν» στο οκτάμηνο

Τη μεγαλύτερη άνοδο στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου παρουσιάζουν οι εξαγωγές πετρελαιοειδών. Ακολουθούν πρώτες ύλες, λάδια, βιομηχανικά προϊόντα και μηχανήματα. Η ανάλυση του ΠΣΕ.

Νέα μεγάλη αύξηση 34,6% κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Αύγουστο του 2021 , θέτοντας τις βάσεις για ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ στο τέλος της φετινής χρονιάς. Τα μηνύματα από το «μέτωπο» της εξωστρέφειας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και αποδεικνύουν στην πράξη τον καταλυτικό ρόλο που παίζουν στην πορεία ανάκαμψης και επαναφοράς της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα.

Από την άλλη πλευρά, εξακολουθούν να υπάρχουν μια σειρά από αβεβαιότητες που απειλούν την ανοδική πορεία, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και το πολύ υψηλό μεταφορικό κόστος. Τα τελευταία αποτελούν πηγή έντονου προβληματισμού, καθώς επιβαρύνουν σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα των παραγωγικών, και όχι μόνο, επιχειρήσεων, υπονομεύοντας τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που παράγουν και προκαλώντας αβεβαιότητα στη μελλοντική πορεία των εξαγωγών.

Καταλυτικό ρόλο στη νέα μεγάλη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών έπαιξαν όλοι οι κλάδοι, με μοναδική παραφωνία τον κλάδο των Εμπιστευτικών Προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, τη σημαντικότερη ποσοστιαία αύξηση για τον Αύγουστο του 2021 καταγράφουν οι κλάδοι των Πετρελαιοειδών-Καυσίμων (+68,5%), των Βιομηχανικών (+38,4%), των Τροφίμων (+6,7%), των Μηχανημάτων (+24,3%), των Χημικών (+32,1%) και των Διαφόρων Βιομηχανικών (+25,3%) που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!