Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εύβοια: Τι ισχύει για αναστολές συμβάσεων και πάγωμα εισφορών
[Euro2day]: Εύβοια: Τι ισχύει για αναστολές συμβάσεων και πάγωμα εισφορών

[Euro2day]: Εύβοια: Τι ισχύει για αναστολές συμβάσεων και πάγωμα εισφορών

Αναλυτικά τι ορίζουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Από τις 3 Αυγούστου μπορούν να τεθούν σε αναστολή οι εργαζόμενοι στη Βόρεια Εύβοια. Έως τις 31 του μήνα οι αιτήσεις. Και καταγραφή των περιοχών που ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Σε καθεστώς αναστολής σύμβασης μπορούν να τεθούν οι εργαζόμενοι στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας από τις 3 Αυγούστου και μετά. Όπως ορίζεται σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, οι περιοχές όπου καλύπτει το εν λόγω μέτρο είναι εκείνες που περικλείονται από τους δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Εύβοιας.

Η ΚΥΑ ορίζει επίσης, ότι για όσους εργαζόμενους τεθούν σε αναστολή, θα υπάρξει πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ίδιο ισχύει, ακόμα και αν υπάρξουν καταγγελίες συμβάσεων εργασίας προερχόμενες από τις ίδιες περιοχές, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επισημαίνεται ότι το μέτρο αυτό, αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως εάν υπέστησαν υλικές ζημίες ή όχι από τις πυρκαγιές του Ιουλίου – Αυγούστου στις ανωτέρω περιοχές.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η από 17/8/2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ είναι διαθέσιμο έως τις 31 Αυγούστου 2021 για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μέρος ή του συνόλου των εργαζομένων από επιχειρήσεις εργοδότες, που έχουν ως έδρα τους αυτές τις πυρόπληκτες περιοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!