Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί την Κίνα για το Χονγκ Κονγκ
[Euro2day]: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί την Κίνα για το Χονγκ Κονγκ

[Euro2day]: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί την Κίνα για το Χονγκ Κονγκ

Η ΕΕ θα αναπτύξει μια συντονισμένη απάντηση υποστηρίζοντας την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα συντονίσει μέτρα υποστήριξης προς τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ και προειδοποίησε ότι η εφαρμογή του νόμου για την ασφάλεια που επιβλήθηκε από το Πεκίνο στην πρώην βρετανική αποικία θα έχει «αντίκτυπο» στις σχέσεις της με την Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η ΕΕ θα αναπτύξει μια συντονισμένη απάντηση υποστηρίζοντας την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο Μπορέλ στο τέλος του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, του πρώτου τους τελευταίους 4 μήνες.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ μίλησε κυρίως για θεωρήσεις διαβατηρίων και υποτροφίες που θα επιτρέπουν στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ να μεταβαίνουν εντός της ΕΕ και περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων που προορίζονται για τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Υιοθετήσαμε σήμερα ένα διπλό μήνυμα με υποστήριξη στην αυτονομία του Χονγκ Κονγκ και στις θεμελιώδεις ελευθερίες και απευθυνόμενοι στην Κίνα, λέμε ότι τα μέτρα θα έχουν αντίκτυπο στις σχέσεις μας», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Σήμερα με τη Γαλλία, προτείναμε την υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής θέσης για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζουμε το Χονγκ Κονγκ στο μέλλον όταν ο νόμος για την ασφάλεια θα εφαρμόζεται εκεί», δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, του οποίου η χώρα ασκεί από την 1η Ιουλίου την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

Ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δεν έκανε δηλώσεις σήμερα, αλλά είχε ανακοινώσει την Τετάρτη την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να αντιδράσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!