Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ευρωπαϊκή έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον τουρισμό
[Euro2day]: Ευρωπαϊκή έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον τουρισμό

[Euro2day]: Ευρωπαϊκή έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον τουρισμό

Στον κλάδο του τουρισμού και των ταξιδιών σημειώθηκε δραματική πτώση των κρατήσεων κατά 92% μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει βαρυσήμαντη έκθεση για τον ευρωπαϊκό τουρισμό που θα συζητηθεί στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 28η Οκτωβρίου.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι άμεσα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να λάβει μέτρα χρηματοδοτικής στήριξης του ευρωπαϊκού τουρισμού, να υιοθετήσει κοινούς κανόνες για ασφαλή ταξίδια και να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του έξυπνου τουρισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή συγκυρία και τις σοβαρές επιπτώσεις της τρέχουσας επιδημιολογικής κρίσης στον τουριστικό και ταξιδιωτικό κλάδο, η παρούσα έκθεση πρωτοβουλίας έχει ως στόχο να επικεντρωθεί σε τέσσερις κατευθυντήριες γραμμές που θα καθιστούν δυνατή:

  1. Την αποκατάσταση του κλάδου μέσω σχεδίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας
  2. Την επανεστίαση της πολιτικής διακυβέρνησης εντός του πλαισίου της Ένωσης
  3. Την ενίσχυση των πρωτοβουλιών του κλάδου για βιώσιμο, υπεύθυνο και έξυπνο τουρισμό
  4. Την προβολή του κλάδου στο μέλλον και στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από την πλευρά της ζήτησης και οι οποίες ενδέχεται να απαιτήσουν την προσαρμογή της προσφοράς.

Η Ένωση συνεχίζει η έκθεση που υπογραφεί ως εισηγήτρια η Cláudia Monteiro de Aguiar Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χρειάζεται ένα κοινό πλαίσιο για τα απαραίτητα και μη απαραίτητα ταξίδια, με σαφή και διαφανή κριτήρια, προκειμένου ο ταξιδιώτης να προβαίνει σε συνειδητές επιλογές και να δοθεί στον κλάδο η δυνατότητα να προσαρμόζεται και να εφαρμόζει ομοιόμορφα υγειονομικά μέτρα. Χρειάζεται κοινά κριτήρια για τον προσδιορισμό των ζωνών κινδύνου και την εφαρμογή του χρωματικού κώδικα που προτείνει η Επιτροπή, για τη διενέργεια τεστ κατά την αναχώρηση, έτσι ώστε να αποφεύγεται η καραντίνα, για τη χρήση μασκών, για την τυποποίηση των εντύπων εντοπισμού σε όλους τους τρόπους μεταφοράς και την κοινή χρήση του εντύπου αυτού με τις χώρες προορισμού, μειώνοντας τις πιθανές επιβαρύνσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!