Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Evergrande: Πουλά μερίδιο $1,5 δισ. που κατέχει σε κινεζική τράπεζα
[Euro2day]: Evergrande: Πουλά μερίδιο $1,5 δισ. που κατέχει σε κινεζική τράπεζα

[Euro2day]: Evergrande: Πουλά μερίδιο $1,5 δισ. που κατέχει σε κινεζική τράπεζα

O κινεζικός γίγαντας που βρίσκεται αντιμέτωπος με δάνεια άνω των 300 δισ. δολαρίων, κάνει αγώνα για να συγκεντρώσει κεφάλαια, καθώς είναι αντιμέτωπος με διορία πληρωμής τόκων ομολόγων ύψους $47,5 εκατ. την Τετάρτη.

Μερίδιο 1,5 δισ. δολαρίων που κατέχει στην ShengjingBank -κρατική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων- θα πουλήσει η χρεωμένη κινεζική εταιρεία κατασκευής ακινήτων Evergrande.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο κινεζικός γίγαντας που βρίσκεται αντιμέτωπος με δάνεια άνω των 300 δισ. δολαρίων, κάνει αγώνα για να συγκεντρώσει κεφάλαια, καθώς είναι αντιμέτποως με διορία πληρωμής τόκων ομολόγων ύψους 47,5 εκατ. δολαρίων την Τετάρτη -οφείλει επίσης πληρωμές σε τράπεζες και προμηθευτές.

Σε έγγραφα που υπέβαλε στο χρηματιτήριο του Χονγκ Κονγκ το πρωί της Τετάρτης, η Evergrande ενημέρωσε ότι έχει κλείσει συμφωνία για πώληση 1,75 δισ. μετοχών που κατέχει στην Shengjing Bank, στην ShenyangShengjing Finance Investment Group, έναντι 5,70 γουάν ανά μετοχή. Αυτές οι μετοχές αντιπροσωπεύουν το 19,93% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!