Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ευελιξία στη δουλειά τους ζητούν 9 στους 10 εργαζόμενοι παγκοσμίως
[Euro2day]: Ευελιξία στη δουλειά τους ζητούν 9 στους 10 εργαζόμενοι παγκοσμίως

[Euro2day]: Ευελιξία στη δουλειά τους ζητούν 9 στους 10 εργαζόμενοι παγκοσμίως

Κατά μέσο όρο, θα ήθελαν να εργάζονται από δύο έως τρεις ημέρες εξ αποστάσεως, μετά το τέλος της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα της EY. Σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο παραίτησης αν δεν πετύχουν κάποιο επίπεδο ευελιξίας.

Περισσότεροι από τους μισούς (54%) εργαζόμενους που συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα της ΕΥ, 2021 Work Reimagined Employee Survey, θα εξέταζαν το ενδεχόμενο παραίτησης από τη δουλειά τους μετά την πανδημία του COVID-19, εάν δεν εξασφάλιζαν ένα επίπεδο ευελιξίας σχετικά με το πού και πότε θα εργάζονται. Η έρευνα της ΕΥ κατέγραψε τον Μάρτιο του 2021, τις απόψεις και τις προτιμήσεις περισσότερων από 16.000 εργαζομένων σε 16 χώρες, σχετικά με την εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και κατά τη «νέα κανονικότητα».

Η έρευνα διαπιστώνει ότι εννέα στους δέκα υπαλλήλους επιθυμούν ευελιξία στον χώρο εργασίας και στο ωράριό τους. Εάν είχαν τη δυνατότητα επιλογής, οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (54%) θα προτιμούσαν ευελιξία ως προς το πότε θα εργάζονται, σε σύγκριση με το 40% που θα προτιμούσαν ευελιξία όσον αφορά τον χώρο εργασίας. Κατά μέσο όρο, οι εργαζόμενοι θα ήθελαν να εργάζονται από δύο έως τρεις ημέρες εξ αποστάσεως, μετά το πέρας της πανδημίας. Όταν οι περιορισμοί θα αρθούν πλήρως στις χώρες τους, το 22% θα προτιμούσαν να εργάζονται με πλήρη απασχόληση από το γραφείο, ενώ το 33% δήλωσαν ότι θα ήθελαν συνολικά μια συντομότερη εργασιακή εβδομάδα. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες (67%) πιστεύουν ότι η παραγωγικότητά τους μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια, ανεξάρτητα από τον χώρο από όπου εργάζονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!