Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Eurobank Equities: Οι νέες τιμές-στόχοι για τα top picks
[Euro2day]: Eurobank Equities: Οι νέες τιμές-στόχοι για τα top picks

[Euro2day]: Eurobank Equities: Οι νέες τιμές-στόχοι για τα top picks

Σύμμαχος των εγχώριων τίτλων οι χαμηλές αποτιμήσεις και τα discount έναντι των ευρωπαϊκών, τονίζει η χρηματιστηριακή. Οι κορυφαίες επιλογές από το ταμπλό και οι τιμές-στόχοι. Γιατί προτείνει αμυντικό χαρτοφυλάκιο.

Με αφορμή το Roadshow της ΕΧΑΕ , οι εγχώριες χρηματιστηριακές προχωρούν σε νέες εκτιμήσεις για την εγχώρια αγορά.

Στην τελευταία έκθεση στρατηγικής της Eurobank Equities, η χρηματιστηριακή υποστηρίζει ότι:

· Οι ελληνικές μετοχές φαίνονται αρκετά ελκυστικές σε όρους αποτίμησης, με τους μη χρηματοοικονομικούς τίτλους να διαμορφώνονται κατά 31% κάτω από τα επίπεδα πριν από την Covid-19, εξακολουθώντας να λαμβάνουν υπόψη το 6% Equity Risk Premium.

· Οι σχετικές αποτιμήσεις είναι ακόμη πιο θετικές, με τις ελληνικές μη χρηματοοικονομικές εταιρείες σε σημαντικό discount (έκπτωση) έναντι των εταιρειών της ΕΕ.

· Oι μελλοντικές εκτιμήσεις για ένα έτος φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί και η δυναμική των κερδών έχει γίνει θετική, αλλά με τις εκτιμήσεις του 2021 να κυμαίνονται κατά 2% πάνω από τα επίπεδα του 2019, ο κίνδυνος παραμένει αρνητικός κατά την άποψή τους.

· Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλή αποτίμηση (περίπου 0,2x P/TBV) και σε βαθύ discount με τις ευρωπαϊκές τράπεζες της ΕΕ, υποδηλώνοντας ένα ισχυρό προφίλ κινδύνου/απόδοσης. Η πρόσφατη ροή ειδήσεων αποκάλυψε μια σειρά από ενθαρρυντικά σημάδια, τα οποία ωστόσο επισκιάζονται από τη συνολική περιορισμένη ορατότητα. Εν ολίγοις, διατηρεί η Eurobank Equities μια εποικοδομητική στάση για τον κλάδο, αναμένοντας ότι οι αποτιμήσεις τελικά θα αυξηθούν υψηλότερα, αλλά προειδοποιεί ότι ο χρόνος αυτού παραμένει αβέβαιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!