Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Eurobank: Ενθαρρυντικά σινιάλα για την πορεία της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο
[Euro2day]: Eurobank: Ενθαρρυντικά σινιάλα για την πορεία της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο

[Euro2day]: Eurobank: Ενθαρρυντικά σινιάλα για την πορεία της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο

Οι δείκτες οικονομικής συγκυρίας και προσδοκιών που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα εκπέμπουν θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζει η τράπεζα.

Σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής (Eurostat, flash estimates), το εποχικά διορθωμένο πραγματικό ΑΕΠ στην Ευρωζώνη το 2ο τρίμηνο 2021 ενισχύθηκε κατά 2,0% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2021 και κατά 13,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τονίζει η Eurobank στο τακτικό της δελτίο για την οικονομία.

Παρά ταύτα, σημειώνει η τράπεζα, σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα (4ο τρίμηνο 2019), υπολείπεται κατά 3,0%. Σε ποιοτικούς όρους, παρόμοια αποτελέσματα σημειώθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 (ΕΕ-27) για τα οποία υπήρχαν διαθέσιμες παρατηρήσεις. Συγκεκριμένα, στις 12 από τις 20 χώρες ο πραγματικός ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης ήταν θετικός και διψήφιος, ενώ στις υπόλοιπες ήταν μεγαλύτερος του 7,0% (ισχυρά αποτελέσματα βάσης λόγω σύγκρισης με το 2ο τρίμηνο 2020).

Τα αντίστοιχα στοιχεία για την ελληνική οικονομία είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στις 7 Σεπτεμβρίου 2021. Οι δείκτες οικονομικής συγκυρίας και προσδοκιών που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα εκπέμπουν θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2ο τρίμηνο 2021. Η εν λόγω περίοδος χαρακτηρίστηκε από τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων του 2ου παρατεταμένου lockdown, από τη συνέχιση των μέτρων στήριξης και από την εμβολιαστική εκστρατεία.

Λιανικό Εμπόριο: Ο δείκτης όγκου λιανικού εμπορίου, μια μεταβλητή που παρουσιάζει υψηλή θετική συσχέτιση με την ιδιωτική κατανάλωση, κινήθηκε ανοδικά σε μηνιαία βάση για 3ο μήνα στη σειρά τον Μάιο 2021, καταγράφοντας σωρευτική αύξηση 9,1% .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!