Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Eurobank: Δεν αναμένεται πρόβλημα από τα περισσότερα δάνεια σε ξενοδοχεία
[Euro2day]: Eurobank: Δεν αναμένεται πρόβλημα από τα περισσότερα δάνεια σε ξενοδοχεία

[Euro2day]: Eurobank: Δεν αναμένεται πρόβλημα από τα περισσότερα δάνεια σε ξενοδοχεία

Η εκτίμηση της Eurobank είναι ότι στο 80% του χαρτοφυλακίου μας -το 20% αφορά ξενοδοχεία που από πριν είχαν προβλήματα- δεν θα υπάρξει πρόβλημα», εξήγησε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κ. Βασιλείου.

Για τα προβλήματα που γεννά η πανδημία στον κλάδο του τουρισμού, καθώς και για την «επόμενη ημέρα» συζήτησαν ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Group Corporate & Investment Banking της Eurobank ΑΕ, ο κ. Σπύρος Διβάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Divani Collection Hotels και ο κ. Τάσος Χωμενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Λάμψα, στο διαδικτυακό συνέδριο «The Greek Tourism Debate», το οποίο διοργάνωσε η εταιρεία Τσομώκος.

Από πλευράς του, ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι η χρηματοδότηση των ξενοδοχείων δεν είναι δύσκολη υπόθεση, εκτός κι αν πρόκειται για ήδη προβληματικές επιχειρήσεις. «Σαν Eurobank, όταν προέκυψε η κρίση, τρέξαμε άκρως συντηρητικά σενάρια σύμφωνα με τα οποία, τα υγιή ξενοδοχεία μπορούν να αντέξουν τον δανεισμό». Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη των κόκκινων δανείων στον κλάδο, εφόσον είναι άγνωστες οι επιδημιολογικές εξελίξεις.

«Η εκτίμηση της Eurobank είναι ότι στο 80% του χαρτοφυλακίου μας -το 20% αφορά ξενοδοχεία που από πριν είχαν προβλήματα- δεν θα υπάρξει πρόβλημα», ακόμα κι αν ισχύσει το σενάριο όπου φέτος τα έσοδα είναι μηδενικά και τις δύο επόμενες χρονιές κινηθούν στο 60% και το 80% των εσόδων του 2019, όπως εξήγησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!