Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ετοιμος να δεχτεί δασμούς σε βρετανικά προϊόντα ο Τζόνσον
[Euro2day]: Ετοιμος να δεχτεί δασμούς σε βρετανικά προϊόντα ο Τζόνσον

[Euro2day]: Ετοιμος να δεχτεί δασμούς σε βρετανικά προϊόντα ο Τζόνσον

Οι διαπραγματευτές ΕΕ και της Βρετανίας έχουν πραγματοποιήσει πολύ μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η Daily Mail, όμως γράφει για νέα πρόταση του Λονδίνου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι πρόθυμος να αποδεχτεί δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ορισμένα προϊόντα του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια προσπάθεια να κερδίσει μια εμπορική συμφωνία και να σπάσει το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την ΕΕ, ανέφερε η Daily Mail.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Βρετανίας, Ντέιβιντ Φροστ, κατέθεσε μια νέα πρόταση, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές.

Σύμφωνα με την προσφορά, το Ηνωμένο Βασίλειο θα δεχτεί δασμούς για έναν μικρό αριθμό αγαθών με αντάλλαγμα η Ένωση να υποχωρήσει από το αίτημά της να συνεχίσει η Βρετανία να ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ.

Οι διαπραγματευτές ΕΕ και της Βρετανίας δήλωσαν χθες ότι σημείωσαν πολύ μικρή πρόοδο στον τελευταίο γύρο συνομιλιών για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, με μόλις λίγες εβδομάδες να απομένουν για την παράταση μιας προθεσμίας ενός έτους για την επίτευξη συμφωνίας.

Μια απειλή που έγινε νωρίτερα για αποχώρηση από τις εμπορικές συνομιλίες αυτό το μήνα εάν δεν σημειωνόταν πρόοδος, εξασθένησε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Δεν είμαστε έτοιμοι για μια μακρά διαπραγμάτευση μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι το φθινόπωρο, όπου κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!