Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ετοιμη για τη σύγκρουση για τα εργασιακά δηλώνει η Κυβέρνηση
[Euro2day]: Ετοιμη για τη σύγκρουση για τα εργασιακά δηλώνει η Κυβέρνηση

[Euro2day]: Ετοιμη για τη σύγκρουση για τα εργασιακά δηλώνει η Κυβέρνηση

Με ποια επιχειρηματολογία θα υπερασπιστεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Η αντίδραση σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά του Κωστή Χατζηδάκη. Η… ουρά του ΚΚΕ και η κριτική του ΣΕΒ.

Τις αρχές Ιουνίου επέλεξε τελικά η Κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά , με τον πολιτικό υδράργυρο να έχει ανέβει ήδη στα ύψη και τη σύγκρουση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναμένεται σφοδρή. Αυτά χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πρόταση «αιτία πολέμου», ζητούν την άμεση απόσυρσή της, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εργασίας δηλώνουν έτοιμοι για τη… μεγάλη μάχη.

Μάλιστα, με αφορμή κάποιες πληροφορίες περί κατάθεσης πρότασης μομφής στη Βουλή σε βάρος του αρμοδίου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν: «Ας το κάνουν. Με αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, θα λάμψει η αλήθεια και θα φανεί με μεγαλύτερη σαφήνεια και καθαρότητα η διαφορά ανάμεσα στις δύο απόψεις».

Το σχέδιο νόμου, υποστηρίζουν στην Κυβέρνηση, «προστατεύει τους εργαζόμενους. Δεν φέρνει καμία αλλαγή στο 8ωρο και ενισχύει τα δικαιώματά τους. Αναβαθμίζει την Επιθεώρηση Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή. Προωθεί την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με το δικαίωμα του εργαζομένου στη διαδικτυακή αποσύνδεσή του, ενώ διορθώνει αδικίες του παρελθόντος. Επιχειρεί να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα της αγοράς εργασίας, όπως τα φαινόμενα υποδηλωμένης ή αδήλωτης εργασίας, απλήρωτων υπερωριών, εκμετάλλευσης των εργαζομένων, καθώς και τα φαινόμενα βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία που έχουν έρθει με ένταση στο προσκήνιο». Με λίγα λόγια, καταλήγουν οι συγκεκριμένες πηγές, «πρόκειται για μία μεταρρύθμιση που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο».

Σήμερα, σημειώνει συνεργάτης του πρωθυπουργού, ισχύει στο εργασιακό πεδίο το θεσμικό πλαίσιο της δεκαετίας του ’80, κάτι που δικαιολογεί την ανάγκη εκσυγχρονισμού του, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!