Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ετοιμες για το δεύτερο lockdown οι ασφαλιστικές εταιρείες
[Euro2day]: Ετοιμες για το δεύτερο lockdown οι ασφαλιστικές εταιρείες

[Euro2day]: Ετοιμες για το δεύτερο lockdown οι ασφαλιστικές εταιρείες

Περιορισμένη πτώση ασφαλιστικής παραγωγής στο εννεάμηνο και απουσία εξαγορών στα αποταμιευτικά συμβόλαια. Καλύτερα προετοιμασμένες, με κεφαλαιακή και λειτουργική επάρκεια οι εταιρείες. Αναλυτικός πίνακας.

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας επικρατεί στον ασφαλιστικό κλάδο σχετικά με τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές του, καθώς οι μέχρι τώρα απώλειες που παρατηρούνται στη φετινή παραγωγή είναι σχετικά περιορισμένες και μια σειρά από εξελίξεις (πανδημία, μπαράζ φυσικών καταστροφών) εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν χώρο προκειμένου να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στο μέλλον.

Κανείς βέβαια δεν παραγνωρίζει τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στον κλάδο το δεύτερο κύμα πανδημίας (η ασφαλιστική δραστηριότητα επηρεάζεται αναμφίβολα από την εκάστοτε πορεία του ΑΕΠ). Ωστόσο χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση του προέδρου του ΕΒΕΑ Κων/νου Μίχαλου στα πλαίσια της δεύτερης πανελλήνιας συνάντησης των διαμεσολαβητών που είναι εκλεγμένοι στα Επιμελητήρια της χώρας, ότι «παρά τις δυσμενείς τρέχουσες συνθήκες, ο δρόμος για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα παραμένει ανοιχτός» αναφερόμενος επίσης και σε επερχόμενες διαρθρωτικές αλλαγές που θα ευνοήσουν τον κλάδο.

Στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υποστήριξε πως η φετινή πτώση των εργασιών του κλάδου λόγω της πανδημίας δεν είναι μεγάλη, ενώ παράλληλα (όπως και οι άλλοι συνάδελφοί του) κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη θέσπιση φορολογικών κινήτρων στα προϊόντα σύνταξης, υγείας και κάλυψης έναντι φυσικών καταστροφών (ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο για μετά την πανδημία).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!