Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΤΑΔ: Η PwC σύμβουλος για τον… γόρδιο δεσμό της Αττικός Ηλιος
[Euro2day]: ΕΤΑΔ: Η PwC σύμβουλος για τον… γόρδιο δεσμό της Αττικός Ηλιος

[Euro2day]: ΕΤΑΔ: Η PwC σύμβουλος για τον… γόρδιο δεσμό της Αττικός Ηλιος

Προσωρινός ανάδοχος η PwC για την καυτή υπόθεση του συμβιβασμού μεταξύ ΕΤΑΔ και Αττικός Ήλιος (όμιλος Μαντωνανάκη). Διαγωνισμός για τη μίσθωση των ανθοπωλείων στη Βουλή από ΕΤΑΔ.

Η PriceWaterhouseCoopers (PwC) αναλαμβάνει, κατόπιν διαγωνισμού, χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΑΔ, στο δύσκολο και καυτό θέμα επίτευξης συμβιβασμού με την Αττικός Ήλιος (Grant Resort) του ομίλου Μαντωνανάκη.

Η PwC ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος και εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή επανέρχεται στην υπόθεση από άλλη θέση, καθώς έχει διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν τεχνικός σύμβουλος της ΕΤΑΔ για την υπόθεση των αποζημιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στον ξενοδοχειακό όμιλο έχουν επιδικασθεί, με σειρά δικαστικών αποφάσεων ως το τέλος του Μαρτίου 2020 620 εκατ. ευρώ (κεφάλαιο, τόκοι, δικαστικά έξοδα), που καλείται να καταβάλει η ΕΤΑΔ.
Η ΕΤΑΔ έχει ασκήσει ενώπιον του Εφετείου αγωγές ακύρωσης των παραπάνω διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες χρονικά τοποθετούνται να συζητηθούν εντός του 2021, δίνοντας ενδεχομένως ένα νέο νομικό επιχείρημα έναντι των απαιτήσεων, που αναγνωρίζονται και ως σοβαρή δημοσιονομική επιβάρυνση, στην περίπτωση που γίνουν απαιτητές.

Διαγωνισμός για τα ανθοπωλεία της Βουλής

Εν τω μεταξύ, η ΕΤΑΔ προχωρά άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμών για τη μίσθωση των ανθοπωλείων στη Βουλή, τα οποία ανήκουν στην ιδιοκτησία της. Σήμερα λειτουργούν μόνον δύο από τα έξι καταστήματα, ως ανθοπωλεία, και πρόθεση της ΕΤΑΔ είναι σύντομα να προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό για το σύνολο των ακινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!