Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η ΕΤΑΔ παραχωρεί το Ξενία Καστοριάς στο Υπουργείο Πολιτισμού
[Euro2day]: Η ΕΤΑΔ παραχωρεί το Ξενία Καστοριάς στο Υπουργείο Πολιτισμού

[Euro2day]: Η ΕΤΑΔ παραχωρεί το Ξενία Καστοριάς στο Υπουργείο Πολιτισμού

Στόχος η επέκταση του παρακείμενου Βυζαντινού Μουσείου της πόλης.

Υπεγράφη χθες το απόγευμα στα Γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε., η Σύμβαση παραχώρησης του Ξενία Καστοριάς στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, Στέφανο Δ. Βλαστό και την Υπουργό Λίνα Μενδώνη.

Με τη σύμβαση παραχώρησης του Ξενία Καστοριάς, αποδίδεται στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας ένα εμβληματικό κτήριο, σημείο αναφοράς της δεκαετίας του ’60 για την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται και αναδεικνύεται ένα ιστορικό ακίνητο του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ, δείγμα σημαντικής αρχιτεκτονικής, ενώ ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου Καστοριάς για την αξιοποίησή του.

Η παραχώρηση σηματοδοτεί την αποκατάσταση του Ξενία Καστοριάς, αφού προηγηθεί η εκπόνηση των σχετικών μελετών, και η σύνδεσή του με το παρακείμενο Βυζαντινό Μουσείο. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε σαράνταέτη από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το περιθώριο υλοποίησης του σκοπού της σύμβασης είναι πέντε έτη.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη δήλωσε:

«Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Ξενία Καστοριάς στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για την προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας, όσο και για την ανάπτυξη των μουσειακών υποδομών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!