Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εστίαση: Μάχη επιβίωσης με σήμα «Covid free», ζητείται στήριξη
[Euro2day]: Εστίαση: Μάχη επιβίωσης με σήμα «Covid free», ζητείται στήριξη

[Euro2day]: Εστίαση: Μάχη επιβίωσης με σήμα «Covid free», ζητείται στήριξη

Εντονος προβληματισμός από τους επαγγελματίες για την εφαρμογή του νέου μοντέλου στην πράξη αλλά και για τις σχέσεις με τους υπαλλήλους. Γιατί θεωρούν αντισυνταγματικό τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη. Ζητούν μέτρα στήριξης, φοβούνται μπαράζ «λουκέτων».

Σε δύσκολη εξίσωση ανάγεται η βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης με κλειστούς χώρους, με βάση το πλαίσιο που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ήτοι αποκλειστικά για εμβολιασμένους πελάτες , προσφέροντας υπηρεσίες μόνο σε καθήμενους και λειτουργώντας στο 85% της χωρητικότητάς τους.

Οι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν τα περιορισμένα δημοσιονομικά περιθώρια όπως και τους κινδύνους της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά δηλώνουν ότι «δεν θα τα βγάλουν πέρα χωρίς μέτρα στήριξης».

Όσοι έχουν επιχειρήσεις χωρίς εξωτερικούς χώρους, περίπου το 22% της αγοράς, βλέπουν την επανεκκίνηση ως «σανίδα σωτηρίας», μετά από σχεδόν 15 μήνες υποχρεωτικού λουκέτου, αλλά η λειτουργία υπό το νέο πλαίσιο αποδεικνύεται πρόκληση περισσότερο παρά ευκαιρία, όπως σημειώνουν. Αν και αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι τους απάλλαξε από το δίλημμα να υιοθετήσουν τον χαρακτήρα αμιγούς ή μικτής επιχείρησης, ανησυχούν για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την εφαρμογή των μέτρων στην πράξη, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων των πιστοποιητικών μέσω της εφαρμογής covidfree.gr και των σχέσεων εργοδοτών – εργαζομένων.

Ως προς την ουσία των υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας, από 16/7 έως τα τέλη Αυγούστου, θα προσφέρονται αποκλειστικά σε καθήμενους πελάτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!