Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εστίαση: Αίρονται τα μέτρα στήριξης, στα «κάγκελα» οι επαγγελματίες
[Euro2day]: Εστίαση: Αίρονται τα μέτρα στήριξης, στα «κάγκελα» οι επαγγελματίες

[Euro2day]: Εστίαση: Αίρονται τα μέτρα στήριξης, στα «κάγκελα» οι επαγγελματίες

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Χρήστος Σταϊκούρας και επιχειρηματίες της εστίασης. Κανονικά η πληρωμή ενοικίων τον Ιούλιο. Ζήτημα επιβίωσης θέτει ο κλάδος, τι ζητά από το οικονομικό επιτελείο. Τα τρία «σωσίβια».

Τέλος λέει το υπουργείο Οικονομικών στα μέτρα στήριξης για την εστίαση, που μένει με τρία εργαλεία: το πρόγραμμα επανεκκίνησης, τις επιδοτήσεις δόσεων δανείων του προγράμματος “Γέφυρα” και το μέτρο για την επιδότηση παγίων δαπανών.

Αν και επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τα παραπάνω έγιναν σαφή από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μάλιστα σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κλάδου χθες, είπε ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για τον Ιούνιο δείχνουν ότι ο κλάδος εμφανίζει καλύτερες επιδόσεις και από τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Αυτό μας μεταφέρει ο Γιάννης Λιάρος, διευθυντής του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση που έγινε παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιου Πετραλιά.

Αν και τα στοιχεία των επιχειρηματικών φορέων αναφέρουν διψήφια πτώση πωλήσεων στον κλάδο, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί εν μέσω αβεβαιοτήτων για την έκβαση της τουριστικής περιόδου και την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Σταϊκούρας επιμένει ότι οι επιδόσεις της εστίασης δεν δικαιολογούν περαιτέρω στήριξη. Οπότε δεν συζητείται παράταση στα ευεργετικά μέτρα που αφορούν στην απασχόληση και την επιδότηση ενοικίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!