Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αισιοδοξία ΟΗΕ για βιώσιμη εκεχειρία στη Λιβύη
[Euro2day]: Αισιοδοξία ΟΗΕ για βιώσιμη εκεχειρία στη Λιβύη

[Euro2day]: Αισιοδοξία ΟΗΕ για βιώσιμη εκεχειρία στη Λιβύη

Είμαι “αρκετά αισιόδοξη”, δήλωσε η Στέφανι Ουίλιαμς, η ειδική εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της αποστολής στήριξης του ΟΗΕ στη Λιβύη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Λιβύη δήλωσε σήμερα “αρκετά αισιόδοξη” για το ενδεχόμενο βιώσιμης εκεχειρίας στην εμπόλεμη χώρα έπειτα από δύο ημέρες άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Γενεύη.

Είμαι “αρκετά αισιόδοξη”, δήλωσε η Στέφανι Ουίλιαμς, η ειδική εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της αποστολής στήριξης του ΟΗΕ στη Λιβύη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ενδεχόμενο επίτευξης εκεχειρίας που θα διαρκέσει.

Η Ουίλιαμς βασίζει τις δηλώσεις της στην “σοβαρή” ατμόσφαιρα, η οποία επικράτησε σύμφωνα με την ίδια στις πρώτες άμεσες συνομιλίες της κοινής λιβυκής στρατιωτικής επιτροπής, η οποία εκπροσωπεί και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, που ξεκίνησαν στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη τη Δευτέρα.

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ ανακοίνωσε πολλές συγκεκριμένες συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, όπως το άνοιγμα των βασικών οδικών αρτηριών της χώρας όπως και η έναρξη κάποιων αεροπορικών πτήσεων μεταξύ της Τρίπολης και της Βεγγάζης από αυτή την εβδομάδα, οι οποίες θα ανακουφίσουν τους αμάχους.

Παράλληλα οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν να κάνουν προόδους στην ανταλλαγή κρατουμένων, ενώ η Ουίλιαμς εκτίμησε ότι η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας Φάγιεζ αλ Σάρατζ ότι σκοπεύει να παραιτηθεί στο τέλος του μήνα “θα πρέπει να βοηθήσει να τερματιστεί η μακρά περίοδος της μετάβασης” και η Λιβύη να αποκτήσει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και θεσμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!