Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αισιόδοξοι οι CEOs για την επόμενη ημέρα
[Euro2day]: Αισιόδοξοι οι CEOs για την επόμενη ημέρα

[Euro2day]: Αισιόδοξοι οι CEOs για την επόμενη ημέρα

Το ποσοστό των CEO που εκφράζουν βεβαιότητα για την ανάπτυξη αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο αισιοδοξίας από το 2012 οπότε και εντάχθηκε ως ερώτημα στη μελέτη της PwC.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της 24ης Ετήσιας Έκθεσης CEO της PwC, ένα χρόνο μετά την ανακήρυξη της πανδημίας του COVID-19, η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ με το 76% των παγκόσμιων επιχειρηματικών ηγετών να προβλέπουν βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης το 2021.

Η έρευνα πραγματοποιείται για 24η χρονιά με τη συμμετοχή 5.050 CEO από 100 χώρες κατά το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Το ποσοστό των CEO που εκφράζουν βεβαιότητα για την ανάπτυξη αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο αισιοδοξίας από το 2012 οπότε και εντάχθηκε ως ερώτημα στη μελέτη, ενώ ξεπερνάει κατά πολύ το
22% του 2020 και το 42% του 2019. Η αισιοδοξία αυτή, είναι ιδιαίτερα έντονη στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, με ποσοστό 86% και 76% αντίστοιχα.

«Μετά από έναν χρόνο πανδημίας η οποία συνετέλεσε σε εκτεταμένες οικονομικές δυσκολίες, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις αποφάσεις για επενδύσεις και πρόσληψη προσωπικού, νιώθουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την φετινή χρονιά. Οι CEO έχουν εμπιστοσύνη ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει, παίρνοντας ώθηση από την ταχεία εξέλιξη των εμβολίων και των προγραμμάτων εμβολιασμού σε πολλά μέρη του κόσμου» αναφέρει ο Bob Moritz, Πρόεδρος του παγκόσμιου δικτύου της PwC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!