Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΣΥ: Με 10.000 κενά η πρεμιέρα λειτουργίας χωρίς ανεμβολίαστους
[Euro2day]: ΕΣΥ: Με 10.000 κενά η πρεμιέρα λειτουργίας χωρίς ανεμβολίαστους

[Euro2day]: ΕΣΥ: Με 10.000 κενά η πρεμιέρα λειτουργίας χωρίς ανεμβολίαστους

Μεγαλύτερο πρόβλημα εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν μικρά νοσοκομεία, όπου η ανοσοποίηση είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Με 10.000 λιγότερους υγειονομικούς λειτουργούν από σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, οι οποίοι τίθενται σε αναστολή καθηκόντων, με βάση την πρόσφατο νόμο.

Μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν επαρχιακά νοσοκομεία, στα οποία τα ποσοστά ανεμβολίαστων φτάνουν έως και 30%. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καλεί τους υγειονομικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα.

Κατά την τελετή της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε πως η στάση της Πολιτείας δεν είναι τιμωρητική προς όσους δεν εμβολιάζονται. Επισήμανε, ωστόσο, πως – όπως ένας νοσηλευτής ή γιατρός δεν θέλει να εμβολιαστεί – έτσι και ένας ογκολογικός ασθενής έχει το δικαίωμα να μη δέχεται την νοσηλεία γιατρών και νοσηλευτών που είναι ανεμβολίαστοι.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού. Προέτρεψε όλους να επισπεύσουν το ραντεβού τους και υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Αναφερόμενη στο ΕΣΥ είπε ότι οι συνθήκες Υγείας και νοσηλείας σήμερα είναι καλές και τόνισε ότι έχει γίνει σημαντικό έργο, το οποίο θα συνεχιστεί.

Υποχρεωτικότητα

Μιλώντας χθες στον “Αθήνα 9,84″, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος επανέλαβε πως ο νόμος για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!