Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ
[Euro2day]: Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ

[Euro2day]: Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ

Στην παρούσα φάση μελετάμε θετικά την ιδέα, εξήγησε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Ομως θέλουμε η Αμερική να εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις», πρόσθεσε.

Η Τουρκία θα αναλάβει τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ αν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο σύμμαχός της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις περιλαμβανομένων επιμελητειακών και οικονομικών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Στην παρούσα φάση μελετάμε θετικά” την ιδέα να λειτουργήσουμε το αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν, εξήγησε ο Ερντογάν στη διάρκεια μιας συνομιλίας με δημοσιογράφους που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά από το κατεχόμενο από την Τουρκία βόρειο τμήμα της Κύπρου.

“Όμως θέλουμε η Αμερική να εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις”, πρόσθεσε.

Ποιες είναι αυτές; Κατ΄αρχάς, η Αμερική θα είναι στο πλευρό μας στις διπλωματικές σχέσεις. Δεύτερον, θα κινητοποιήσουν τα επιμελητειακά μέσα τους για εμάς (…) και στη συνέχεια θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα οικονομικά και διοικητικά θέματα και θα παράσχουν την απαραίτητη υποστήριξη στην Τουρκία”.

“Αν αυτές οι προϋποθέσεις εκπληρωθούν, εμείς, η Τουρκία, προβλέπουμε να λειτουργήσουμε το αεροδρόμιο της Καμπούλ”, διαβεβαίωσε.

Η Τουρκία διαπραγματεύεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες την πρότασή της να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη διαχείριση του διεθνούς αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι.

Ο Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησαν το θέμα κατά την πρώτη απευθείας συνάντησή τους, στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!