Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: O Ερντογάν χάνει τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης
[Euro2day]: O Ερντογάν χάνει τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης

[Euro2day]: O Ερντογάν χάνει τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης

Παρά τις εντεινόμενες πιέσεις στα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος δεν πετυχαίνει τον στόχο του, σύμφωνα με έκθεση. Eνδείξεις ότι φοβάται τα social media, αλλά οι προσπάθειές του να τα ελέγξει δεν έχουν αποφέρει καρπούς.

«Οι αλλαγές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης» ήταν το θέμα έκθεσης της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης «Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο». Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις προσπάθειες του προέδρου Ερντογάν να χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τις αντιδράσεις του αναγνωστικού και τηλεοπτικού κοινού σε προσπάθειες λογοκρισίας.

Στους συντάκτες της έκθεσης ανήκει και ο πολιτικός επιστήμονας Άντριου Ο’Ντόνοχιου, ο οποίος μίλησε στην DW για τα βασικά συμπεράσματα: «Διαπιστώσαμε ότι ο έλεγχος των τουρκικών μέσων ενημέρωσης από τον Ταγίπ Ερντογάν δεν αυξάνεται πια το τελευταίο διάστημα. Το αντίθετο συμβαίνει. Η έκθεσή μας δείχνει ότι αρχίζει σιγά σιγά να χάνει τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης».

Σύμφωνα με την έκθεση, το 70% του τουρκικού πληθυσμού θεωρεί ότι τα τουρκικά μέσα «μεταδίδουν προκατειλημμένες και αναξιόπιστες ειδήσεις». Το 56% μάλιστα πιστεύει ότι «τα μέσα ενημέρωσης της χώρας βρίσκονται υπό τον έλεγχο του κράτους και δεν έχουν καμία δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα».

Για αναξιόπιστα ΜΜΕ μιλούν ακόμα και ψηφοφόροι του ΑΚΡ

Ο Άντριου Ο’Ντόνοχιου διδάσκει στο Κέντρο Πολιτικής της Κων/πολης

Όπως δήλωσε ο Άντριου Ο’Ντόνοχιου, το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι απόψεις αυτές εκφράζονται ακόμα και από ψηφοφόρους των κυβερνώντων κομμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!