Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ερευνες Facebook: «Τοξικό» για τις εφήβους το Instagram
[Euro2day]: Ερευνες Facebook: «Τοξικό» για τις εφήβους το Instagram

[Euro2day]: Ερευνες Facebook: «Τοξικό» για τις εφήβους το Instagram

Μελέτες που έχουν γίνει από την ίδια την ιδιοκτήτρια του Instagram αποκαλύπτουν ότι πολλές νέες κοπέλες αισθάνονται χειρότερα για τον εαυτό τους. Καταγράφεται άγχος, κατάθλιψη ακόμα και αυτοκτονικές τάσεις.

To Facebook γνωρίζει ότι το Instagram έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των έφηβων κοριτσιών, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Από το 2019 τουλάχιστον, το προσωπικό του κοινωνικού δικτύου μελετά τον αντίκτυπο του προϊόντος στην ψυχολογική κατάσταση των νέων. Η έρευνα έχει επανειλημμένα βρει ότι είναι επιβλαβές για μια μεγάλη μερίδα νέων και ειδικά για τα έφηβα κορίτσια.

«Το 32% των έφηβων κοριτσιών που ανέφεραν ότι όταν ένιωθαν άσχημα για το σώμα τους, το Instagram τις έκανε να νιώθουν ακόμα πιο άσχημα» τόνισαν οι ερευνητές σε αποτελέσματα που παρουσίασαν εσωτερικά στην εταιρεία. «Οι συγκρίσεις στο Instagram μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίον οι γυναίκες βλέπουν και περιγράφουν τον εαυτό τους».

«Σε ένα στα τρία έφηβα κορίτσια διογκώνουμε τα προβλήματα που έχουν με την εξωτερική τους εμφάνιση» σημειώνεται σε διαφάνεια από το 2019. «Τα έφηβα κορίτσια κατηγορούν το Instagram ότι αυξάνει το ποσοστό άγχους και κατάθλιψης» επισημαίνεται σε άλλη διαφάνεια.

Μεταξύ των εφήβων που ανέφεραν ότι είχαν αυτοκτονικές σκέψεις, το 13% των Βρετανών και το 6% των Αμερικανών απέδωσαν την επιθυμία να αυτοκτονήσουν στο Instagram, σύμφωνα με μια παρουσίαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!