Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ερευνα: Φθίνουν γρήγορα τα αντισώματα κατά του κορωνοϊού
[Euro2day]: Ερευνα: Φθίνουν γρήγορα τα αντισώματα κατά του κορωνοϊού

[Euro2day]: Ερευνα: Φθίνουν γρήγορα τα αντισώματα κατά του κορωνοϊού

Προβληματίζουν τα ευρήματα βρετανών επιστημόνων. Από ποιο χρονικό σημείο και μετά υπάρχει μείωση των αντισωμάτων και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο με 2η μόλυνση. Τι σημαίνει αυτό για το εμβόλιο.

Τα αντισώματα σε όσους μολύνθηκαν από κορωνοϊό μειώνονται σε διάστημα μηνών, αυξάνοντας το ρίσκο για νέα μόλυνση, υποστηρίζει έρευνα του King College του Λονδίνου.

Η έρευνα παρακολούθησε την πορεία 96 ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Εδειξε ότι τα αντισώματα τείνουν να κορυφώνονται σε λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες, αφότου φάνηκαν τα συμπτώματα και μετά να μειώνονται ταχύτατα τους επόμενους δυο μήνες.

Η έρευνα υπονοεί ότι υπάρχει ρίσκο νέας μόλυνσης και μάλιστα αυτή είναι υψηλότερη για όσους είχαν λίγα ή καθόλου συμπτώματα, καθώς τα ευρήματα δείχνουν ότι το εύρος της αντίδρασης μέσω αντισωμάτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σοβαρότητα με την οποία νόσησαν.

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ανάλυση για τα αντισώματα σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο των τριών μηνών για να εξακριβωθεί αν προστατεύουν από νέα μόλυνση. Σε κάθε περίπτωση, όμως τα ευρήματα θέτουν υπό αμφισβήτηση την στρατηγική της ανοσίας της αγγέλης, ενώ έχουν προεκτάσεις και στο θέμα του εμβολίου, καθώς είναι πιθανό να χρειάζονται συχνές δόσεις ή να βρεθεί τρόπος να διοχετευτεί στον οργανισμό μεγάλος όγκος αντισωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!