Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ερευνα σε British Airways και Ryanair για μη επιστροφές χρημάτων
[Euro2day]: Ερευνα σε British Airways και Ryanair για μη επιστροφές χρημάτων

[Euro2day]: Ερευνα σε British Airways και Ryanair για μη επιστροφές χρημάτων

Ανησυχίες ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, στους πελάτες δεν δόθηκε επιστροφή χρημάτων ενώ δεν μπόρεσαν να πετάξουν και, αντίθετα, τους προσφέρθηκαν κουπόνια ή η επιλογή να κάνουν νέα κράτηση πτήσεων.

Αντιμέτωπες με έρευνα είναι η British Airways και η Ryanair σχετικά με το κατά πόσον παραβίασαν τους καταναλωτικούς νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, με το να μην επιστρέφουν χρήματα σε πελάτες για πτήσεις που δεν μπορούσαν να κάνουν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι άνοιξε υποθέσεις εναντίον και των δύο αεροπορικών εταιρειών την Τετάρτη. Η Αρχή πέρυσι ξεκίνησε έρευνα στον τομέα των αεροπορικών εταιρειών, μετά από ανησυχίες ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, στους πελάτες δεν δόθηκε επιστροφή χρημάτων ενώ δεν μπόρεσαν να πετάξουν και, αντίθετα, τους προσφέρθηκαν πιστώσεις ή η επιλογή να κάνουν νέα κράτηση πτήσεων.

«Οι πελάτες έκαναν κράτηση για αυτές τις πτήσεις καλή τη πίστη αλλά δεν ήταν σε θέση λόγω νόμου να πετάξουν λόγω περιστάσεων εντελώς εκτός του ελέγχου τους», σημείωσε ο AndreaCoscelli, διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν τώρα την ευκαιρία να απαντήσουν στις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής. Η British Airways δήλωσε ότι είχε εκδώσει πάνω από 3 εκατ. επιστροφές χρημάτων κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!