Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ερχονται μικρο-δάνεια έως 25.000 ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις
[Euro2day]: Ερχονται μικρο-δάνεια έως 25.000 ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις

[Euro2day]: Ερχονται μικρο-δάνεια έως 25.000 ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις

Ζυμώσεις στο οικονομικό επιτελείο και την Τράπεζα της Ελλάδας για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη έκδοσης αδειών και εποπτείας για τους φορείς που θα χορηγούν μικροπιστώσεις έως €25.000. Ποιοι και πως θα χρηματοδοτούνται.

Μία μόλις, αλλά η πλέον σημαντική εκκρεμότητα απομένει ώστε να κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για τη χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ, χωρίς εξασφαλίσεις (δηλαδή υποθήκες), σε μικρές επιχειρήσεις, αυτοπασχολούμενους, κοινωνικές επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα κ.ο.κ.

Όπως αναφέρουν στο Euro2day.gr αρμόδιες πηγές, το σχέδιο νόμου είναι ήδη έτοιμο ως προς όλες τις πτυχές του, ωστόσο, απομένει να αποσαφηνιστεί το οριστικό πλαίσιο εποπτείας και αδειοδότησης των οργανισμών μικροπιστώσεων που θα δημιουργηθούν. Ωστόσο, επισημαίνουν, ότι η εκκρεμότητα αυτή θα διευθετηθεί άμεσα και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο, προτείνει ως αδειοδειοδοτικό και εποπτικό φορέα την Τράπεζα της Ελλάδος (TτΕ), η οποία ωστόσο, βασιζόμενη και στις ενστάσεις που έχει διατυπώσει επί του συγκεκριμένου από τις αρχές του 2019 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) φαίνεται να μην επιθυμεί την ανάληψη ενός τέτοιου ρόλου.

Υπενθυμίζουμε, ότι στις συστάσεις επί του νομοσχεδίου της προηγούμενης κυβέρνησης, η ΕΚΤ πρότεινε να δημιουργηθεί ένας άλλος φορέας αδειοδότησης, πλην της TτΕ, όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!