Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ερχονται αλλαγές σε κατάρτιση και επιδότηση ανεργίας
[Euro2day]: Ερχονται αλλαγές σε κατάρτιση και επιδότηση ανεργίας

[Euro2day]: Ερχονται αλλαγές σε κατάρτιση και επιδότηση ανεργίας

Ομάδα κρούσης για την επόμενη μέρα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πάνου Τσακλόγλου συγκροτείται στο υπουργείο Εργασίας. Βασικά εργαλεία θεωρούνται η κατάρτιση και τα επιδόματα ανεργίας. Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί.

Μέσα από την αναμόρφωση των προγραμμάτων κατάρτισης του ΟΑΕΔ, αλλά και μιας ευρύτερης παρέμβασης στην επιδοματική πολιτική περνά ο δρόμος προς την επόμενη μέρα, τη νέα κανονικότητα στην εγχώρια αγορά εργασίας και ευρύτερη την ελληνική οικονομία.

Ήδη, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο αλλαγών στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που διέπει το επίδομα ανεργίας σε συνδυασμό με σημαντικές παρεμβάσεις στο σχεδιασμό αλλά και την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης.

Παρουσιάζοντας την ψηφιακή αναβάθμιση του ΟΑΕΔ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης συνέδεσε τις κυοφορούμενες παρεμβάσεις με την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τις όποιες δημοσιονομικές επιπτώσεις θα προκληθούν.

Ο υπουργός Εργασίας, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές τόσο ως προς το επίδομα ανεργίας, όσο και ως προς το πλαίσιο επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτισης. Επεσήμανε ότι ο ρόλος του ΟΑΕΔ θα αναβαθμιστεί ως προς την επαγγελματική κατάρτιση και επανακατάρτιση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και ανάλογη αύξηση των κονδυλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εργασίας, ήδη έχει ενεργοποιηθεί ομάδα κρούσης, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνο Τσακλόγλου, που θα σχεδιάσει την ομαλή μετάβαση στη νέα κανονικότητα, με δράσεις και επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πόρους από το νέο ΕΣΠΑ αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!