Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ερχεται παρέμβαση ΡΑΕ για τις ρήτρες στα τιμολόγια ρεύματος
[Euro2day]: Ερχεται παρέμβαση ΡΑΕ για τις ρήτρες στα τιμολόγια ρεύματος

[Euro2day]: Ερχεται παρέμβαση ΡΑΕ για τις ρήτρες στα τιμολόγια ρεύματος

Διεθνείς παράγοντες και ο καύσωνας φταίνε για τις αυξημένες χονδρεμπορικές τιμές που οδηγούν σε αυξήσεις και στα τιμολόγια ηλεκτρισμού για τους καταναλωτές, σημειώνει ο πρόεδρος της ΡΑΕ. Νέα πρόταση για τις ρήτρες.

Σε διεθνείς παράγοντες αποδίδει σε μεγάλο βαθμό η ΡΑΕ την αύξηση των χονδρεμπορικών τιμών, που συνεπάγονται σημαντικές επιβαρύνσεις στα τιμολόγια ηλεκτρισμού για τους καταναλωτές. Το τελευταίο διάστημα η αύξηση αυτή μεγεθύνθηκε λόγω του καύσωνα, που εκτόξευσε τη ζήτηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Ρυθμιστής προτίθεται να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση διαφάνειας στις ρήτρες που περιλαμβάνονται στα τιμολόγια, με στόχο να αποφεύγονται μεγάλες αυξομειώσεις σε βάρος των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, μιλώντας χθες στο ενεργειακό συνέδριο της Κρήτης, μίλησε για ραγδαία, εντυπωσιακή, αύξηση των διεθνών τιμών σε commodities, φυσικό αέριο και CO2, που επιδρούν στις τιμές του ηλεκτρισμού και επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή.

Όταν ξεκίνησε η λειτουργία του target model, είπε ο ίδιος, η Ελλάδα ήταν μόνιμα πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, ενώ τώρα βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο, μία μονάδα επάνω. «Είμαστε -5 μονάδες από την Ιταλία και αρκετά πάνω από τη Γερμανία. Άρα, έχουμε σύγκληση τιμών, κάτι το οποίο κρίνεται θετικό για την αγορά», υποστήριξε.

Αυτό που συμβαίνει με την αύξηση των χονδρεμπορικών τιμών οφείλεται, κατά βάση, σύμφωνα με τον Ρυθμιστή, στις αυξήσεις της τιμής του φυσικού αερίου και των εκπομπών ρύπων CO2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!