Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επόπτης στα κρυπτονομίσματα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
[Euro2day]: Επόπτης στα κρυπτονομίσματα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

[Euro2day]: Επόπτης στα κρυπτονομίσματα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πέντε άξονες για να καταπολεμηθεί το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Τι είπε ο υφ. Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε και ιδιαίτερα, αν έχετε προτάσεις που αφορούν νέες και ανοιχτές ακόμα ρυθμίσεις, όπως αυτές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα. Δεν σας κρύβω ότι ένας από τους λόγους της καθυστέρησης, ήταν ότι έπρεπε να σκεφτούμε, να βρούμε, να συζητήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές και να προτείνουμε λύσεις σε έναν τομέα όπου η Ε.Ε. δεν έχει ακόμα νομοθετήσει. Δεν έχει, δηλαδή ρυθμίσει ακόμα ούτε τους παρόχους των λεγομένων κρυπτοστοιχείων ή κρυπτονομισμάτων. Βρήκαμε τη λύση την οποία προτείνουμε, ότι στο βαθμό που τα κρυπτοστοιχεία θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία, θα εποπτεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός ού Οικονομικών, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Γιώργος Ζαββός, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σημειώνοντας:

«Το οικονομικό έγκλημα, όπως ξέρουμε, δεν γνωρίζει σύνορα, λειτουργεί σε εθνικό, σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι’ αυτό και όλοι εκείνοι οι κρίκοι, οι οποίοι αφορούν τη ροή του χρήματος έχουν σημασία γι’ αυτό το νομοσχέδιο, είτε είναι τράπεζες, είτε είναι άλλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, είτε είναι δικηγόροι, είτε είναι λογιστές, είτε είναι ορκωτοί λογιστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!