Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι εποπτικές προκλήσεις στη μετά covid εποχή στο επίκεντρο συνεδρίου
[Euro2day]: Οι εποπτικές προκλήσεις στη μετά covid εποχή στο επίκεντρο συνεδρίου

[Euro2day]: Οι εποπτικές προκλήσεις στη μετά covid εποχή στο επίκεντρο συνεδρίου

Τι είπαν οι φορείς της αγοράς για το νέο τοπίο που δημιουργείται, στο Διαδικτυακό Συνέδριο – «Market Challenges In The Post Covid -19 Era».

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και υψηλή συμμετοχή το διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Market Challenges In The Post Covid -19 Era» που διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπου αναλύθηκαν μέσα από 3 θεματικά πάνελ οι προκλήσεις των παγκόσμιων αγορών στην μετά COVID εποχή.

Η Πρόεδρος της Ε.Κ. και Μέλος του Management Board της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) κα Βασιλική Λαζαράκου άνοιξε το συνέδριο αναφέροντας ότι «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε μία προσπάθεια προώθησης της εποπτικής σύγκλισης μεταξύ των Ευρωπαϊκών αρχών της κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε να ξεκινήσει τη διοργάνωση συζητήσεων με άλλες εποπτικές αρχές σχετικά με ρυθμιστικά και εποπτικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η πρώτη τέτοια συζήτηση γίνεται στα πλαίσια αυτού του Συνεδρίου με θέμα τις εξελίξεις στα Ευρωπαϊκά θέματα στην μετά Covid εποχή, ενώ προγραμματίζονται και άλλα συνέδρια με θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος όπως το ESG και ο ψηφιακός μετασχηματισμός».

Ευρωπαϊκές ρυθμιστικές και εποπτικές προκλήσεις στην μετά Covid εποχή

Στο πρώτο πάνελ όπου αναλύθηκαν οι Ευρωπαϊκές ρυθμιστικές και εποπτικές προκλήσεις στην μετά COVID εποχή, μίλησαν οι Πρόεδροι των εποπτικών αρχών του Βελγίου κ. JeanPaul Servais (ο οποίος είναι επίσης Αντιπρόεδρος του ΔΣ της IOSCO, και Πρόεδρος του IFRS Foundation Monitoring Board, της European Regional Committee της IOSCO και του Audit Committee της IOSCO), της Ιταλίας κ. Carmine Di Noia (ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος των επιτροπών της ESMA, Committee for Economic and Markets Analysis & Post Trading Standing Committee και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ) και της Ισπανίας κ. Rodrigo Buenaventura (ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος της επιτροπής της ESMA Investor Protection and Intermediaries Standing Committee) και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου (η οποία είναι και Μέλος του ΔΣ της ESMA & Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής των τριών εποπτικών αρχών για τις Τιτλοποιήσεις (Joint Committee on Securitizations).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!